Viktoria Tolstoy uppträder i Västerås på fredag med storbandet New Places Orchestra.

Tolstoy till Västerås på fredag med välkänt storband: ”En av Sveriges främsta”

Viktoria Tolstoy kommer till Västerås och ger en konsert fredagen den 1 december, tillsammans med Håkan Broströms storband New Places Orchestra.

Publicerad

Konserten genomförs på Café Mosaic och arrangeras av Kulturföreningen Mosaic i samarbete med Jazzens Vänner i Västerås. 

Musiken denna kväll består till stor del av jazzstandards, men publiken kommer även få höra låtar hämtade från Beatles, Aretha Franklin och Michael Jacksons repertoar samt svenska folkvisor arrangerade för storband. 

Viktoria Tolstoy är sedan länge etablerad som en av de ledande rösterna på dagens jazzscen – kristallklar och vibrerande, ibland vild, aldrig helt tam, skriver Kulturföreningen Mosaic i ett pressmeddelande. Helt orädd kastar hon sig mellan genrer och är en mästarinna på att fånga kärnan i allt hon tar sig för. En färgstark sångerska och mångsidigt begåvad artist som toppar sig själv varje gång hon äntrar en scen.

– Viktoria är en av Sveriges främsta jazzsångerskor som vi är väldigt stolta över att kunna presentera, säger Mats Ekdahl, ordförande för Kulturföreningen Mosaic. 

New Places Orchestra bildades 2010, och är ledd av kompositören Håkan Broström, bofast i Möklinta norr om Sala. 

Bandet har arbetat med artister som Viktoria Tolstoy, Rigmor Gustafsson, Tommy Körberg, Meja, Ulf Wakenius, Sven Zetterberg, Jennifer Brown, LaGaylia Frazier med flera. 

– Det ska bli fantastiskt roligt att kunna erbjuda det här storbandet som består av några av de allra bästa jazzmusikerna vi har i Sverige, såsom Max Schultz på gitarr, Magnus Dölerud på tenorsax och Västeråsbördiga Linnea Jonsson på trumpet, säger Björn Leander, vice ordförande i Jazzens Vänner.

Powered by Labrador CMS