Stjärnglans över Västerås i helgen.

Stjärnorna intar Västerås i helgen

Vilken stjärnparad. Västerås svämmar över av etablerade artister i helgen. Eller vad sägs om Uno Svenningsson, Tomas Andersson Wij, Nordman, Bo Kaspers Orkester, Cornelia Jakobs och ”Babsan”.

Publicerad

Vi tar de celebra Västeråsgästerna i turordning.

Fredag, 19.30, Konserthuset: Uno Svenningsson

Veteranen fyller 40 år som artist och åker på jubileumsturné. Från sina första musikaliska steg som medlem i bandet Freda’ till sitt soloprojekt och senaste samarbeten med sonen Mark Bihli.

Fredag, 20.00, Steam Hotel: Tomas Andersson Wij

Han beskriver själv musiken som sin religion. Andersson Wijs sånger har fyllt många konsertsalar under hans 25 år som artist. Aktuell med hiten “Still Got the Blues från Sverige” kommer han nu till Steam med pianisten Andreaz Hedén och den hyllade jazzmusikern Nils Berg. 

Lördag, 13.00, Slakteriet: Nordman 

Succéduon Håkan Hemlin och Mats Wester slog igenom stort 1994 med hitsen ”Förlist”, ”Vandraren” och ”Be mig”. Under hösten 2022 deltog duon i ”Så mycket bättre” och 2023 tävlade Nordman ännu en gång i Melodifestivalen och gick till final. Bandet kommer till Slakteriet för att uppträda och berätta. Fri entré.

Lördag, 18.00, Mikaelikyrkan: Lars-Åke ”Babsan” Wilhelmsson 

Lars-Åke Wilhelmsson är nästa gäst i samtalsserien ”Mikaeli möter”. Ja, det är just Lars-Åke Wilhelmsson och inte dragshowkaraktären ”Babsan” som kommer. ”Det blir roligt att få prata som Lars-Åke och att inte Babsan kommer ta allt syre”, säger han själv. Prästen Maria Agstam Häggkvist leder samtalet som blandas upp med musik. Fri entré.

Lördag, 19.30, Konserthuset: Bo Kaspers Orkester 

Nordens största liveband är ute på en omfattande turné under våren med nya formatet “Bo Kaspers Orkester – In Concert”. En föreställning som hyllar och sammanfattar mer än 30 år. I oktober 2023 släppte Orkestern det efterlängtade fjortonde albumet ”Landet vi ärvde”. 

Lördag, 20.00, Steam Hotel: Cornelia Jakobs 

Melodifestivalvinnaren från 2022 bjuder på en mix av elektronisk pop och R&B. Hon beskriver sig själv som en liveartist med starka kreativa visioner musikaliskt och visuellt och med ett sound som är organiskt, filmiskt, känslostarkt och tidlöst. 

Powered by Labrador CMS