Nya kulturföreningen Mosaic kommer, likt förra sommaren som denna bild är ifrån, att anordna en jazzfestival även i år på Café Mosaic.
Nya kulturföreningen Mosaic kommer, likt förra sommaren som denna bild är ifrån, att anordna en jazzfestival även i år på Café Mosaic.

Ny kulturförening i stan: ”Tycker det har saknats”

Född: en kulturförening. Livsmål: genomföra kulturella arrangemang i Västerås med omnejd. Första steget: Jitter Big Band på Café Mosaic på lördag.

Publicerad Senast uppdaterad

Den nystartade ideella Kulturföreningen Mosaic har som syfte att anordna olika typer av arrangemang med kulturell prägel, till att börja med är fokus på konsertverksamhet, men även arrangemang inom konst, teater och dans kan bli aktuella.

– Det behövs många krafter för att kunna planera, organisera, och genomföra större kulturarrangemang med allt vad det innebär. En förening med just detta fokus tycker vi saknas i Västerås, säger Björn Leander, vice ordförande i föreningen.

Många musikstilar saknar en naturlig hemvist i Västerås kulturliv, och här hoppas den nystartade föreningen kunna öppna upp möjligheter för både musiker och publik.

– Vi vill med föreningen skapa en plattform där vi bygger upp kompetens och ekonomi för att kunna genomföra olika typer av arrangemang, där initiativet kommer från föreningens medlemmar.

Kulturföreningen Mosaic bildas i efterdyningarna av Jazzfestivalen Mosaic som anordnades för första gången i samband med Västerås cityfestival förra sommarern, då 13 konserter genomfördes under tre kvällar på caféet.

Björn Leander och Mats Ekdahl som driver Café Mosaic och även är ordförande i den nystartade kulturföreningen.
Björn Leander och Mats Ekdahl som driver Café Mosaic och även är ordförande i den nystartade kulturföreningen.

Föreningen kommer att anordna konserter i Västerås med omnejd, med just jazzfestivalen som en av höjdpunkterna. Under våren planeras ett flertal konserter, den första redan denna lördag 11 mars klockan 17.00 med Jitter Big Band på Café Mosaic.

Redan helgen efter, den 18 mars, arrangeraras nästa konsert på Café Mosaic med Linnea Viklund Band.

Varför ska man gå med i Kulturföreningen Moisaic?

– Det ska man göra om man 1) Är intresserad av att kulturlivet i Västerås ska växa och fungera för alla, 2) Gillar att gå på konserter och andra typer av föreställningar, 3) Är intresserad av att hjälpa till med något av det praktiska arbetet runt arrangemang. Trots att föreningen är nybildad har vi redan flera arrangemang planerade för våren och sommaren, med en ny omgång av Jazzfestival Mosaic som en höjdpunkt, säger Björn Leander

Powered by Labrador CMS