Arrangörsbandet Psychopunch.

Nu kommer Psychofest-succén tillbaka: ”Bredare uppställning”

Premiärupplagan förra året blev en succé. Nu kommer därför den givna uppföljaren – Psychofest 2024. – Det är en stark uppställning, säger Jarmo Mäkkeli från arrangörsbandet Psychopunch.

Publicerad Senast uppdaterad

Det sjuder av liv i Västerås musikliv för tillfället. Förra veckan kunde vi berätta om storsatsningen på O’Learys med livemusik varje fredag, främst i punkens tecken.

Och det verkar finnas en stor efterfrågan på just den genren.

När det den 9 mars blir repris på endagsfestivalen Psychofest är punk ett givet inslag. Men även metal och hårdrock.

– Uppställningen i år känns bredare, vi tycker att vi har fått till det bra. Det har också hela tiden varit ett mål med den här festivalen att det inte behöver vara samma genre, säger Jarmo Mäkkeli.

Vid premiäriupplagan i mars 2023 stod endast lokala band på O’Learys klubbscen – nu kommer det flera utifrån.

Bland andra legendariska Göteborgsbandet Troublemakers med över 40 år i turnébagen.

Dessutom blir det fler akter än förra året.

– Det känns kul att vi kunde utöka till fem band. Det innebär att vi kör längre under kvällen, från 19.00 fram till midnatt, säger Jarmo Mäkkeli.

Han berättar att de hade siktet inställt på ett större huvudband, men att det stöp på en redan bokad spelning.

Men fler chanser kommer förhoppningsvis framöver.

– Blir Psychofest lika lyckat som premiären så siktar vi på att komma tillbaka redan i höst. Då kan vi också sätta oss och planera och boka band tidigare.

Premiären blev lyckad?

– Absolut! Jättelyckat. Det blev precis vad vi hoppats på. Vi vill få till fler spelningar i stan, det måste till ett uppsving i musiklivet igen som var så stort tidigare.

Laddade inför Psychofest 2.0 nu?

– Jaja, vi är superladdade! Det här ska bli superkul.

Värdbandet har givetvis en självklar plats på O’Learys scen under kvällen.

– Det är alltid kul att giga i Västerås och vi har fått en liten nytändning med ”Jocke” Jonsson (nygamla trummisen) tillbaka i bandet. Det här ska bli grymt, avslutar Jarmo Mäkkeli.

Festivalband. Mother Misery, Troublemakers, Black Ink River och Crimson Vial.

Psychofest 2024

Plats: O’Learys klubbscen

När: 9 mars. Insläpp 19.00, första band på scen 19.15

Biljetter: via Billetto 

Här är fakta om banden (delvis bandens egna texter)

Psychopunch

Värdbandet från Västerås som sedan starten 1998 släppt tolv album, gjort otaliga framträdanden på scener och festivaler runt om i Europa och delat festivalscener med band som DAD, Motörhead, Iron Maiden med flera. Bandets mest streamade låt "The Way She´s Kissing" har över 2,1 miljoner streams.Bandet består av: Jarmo (sång/gitarr) , Walle (bas), Jonas (gitarr) och Jocke (trummor).

Troublemakers

Med oförtruten energi ångar punkbandet som startade redan 1981 i Göteborg på som om inget har hänt. Ett band som har överlevt sig själva och nio statsministrar. Spelat i sju huvudstäder och släppt nio fullängdare. Deras punk på svenska under fyra decennier har gjort ett viktigt avtryck i svensk musikhistoria. I slutet av oktober 2021 släpptes deras senaste album.

Mother Misery

Metalgrupp från Enköping som består av John Hermansen, sångare/gitarr, Emil Ström, solo/gitarr, Stiff Hell, bas och Jimmy Lindbergh, trummor. Släppte sitt första album redan 2004, det femte släpptes för bara ett par månader sedan.

Black Ink River

Gruppen bildades i Västerås 2016 och har hunnit släppa två album och har en EP som kommer senare i år. Riktigt tung och svängig rock med 70-talskänsla, grymma gitarrsolon och en in-your-face-attityd. Precis som det ska vara! Bandet utlovar förhandslyssning på samtliga låtar från kommande EP:n samt blandade highlights från båda plattorna på Psychofest.

Crimson Vial 

Grundat 2022 har det lovande Västeråsbandet framgångsrikt vävt samman skrämmande orkester-teater med tunga riff och slagkraftiga refränger. Med inspiration från det mystiska och kusliga, utmanar kvartetten det förväntade och bjuder in lyssnarna att förlora sig i en värld av musikalisk magi.Bandet består av sångaren och frontmannen Liam Alvarez, gitarristen Johannes "Jojo" Österholm, basisten Arvid "Esse" Iggström och trummisen Kevin Werder.

Powered by Labrador CMS