Nu drar Allsången igång för Västeråsaktuella Sanna Nielsen

Ett säkert sommartecken är att Allsång på Skansen drar igång igen. Och för fjärde året är det Sanna Nielsen som är programledare. I höst kommer hon till Västerås med sin show "Mitt Sanna jag".

  • Publicerad 16:51, 21 jun 2019

Västerås Tidning pratar med Sanna Nielsen när hon är mitt i förberedelserna för att dra igång årets säsong av Allsång på Skansen.

– Det är världens bästa sommarjobb. Det är underbart att komma dit på tisdagarna och vi repar från tio på förmiddagen. Och Skansen öppnar ju klockan tio så när vi står där och repar ser vi hur folk springer in. Jag brukar göra jämförelsen med att se kosläppet på våren. Sen sitter de där hela dagen och det ger oss så otroligt mycket energi, säger Sanna Nielsen.

Hur gör du för att det inte ska gå på rutin, nu när du gjort det ett tag?

– När man gör en direktsändning så blir det aldrig på rutin, för vad som helst kan hända. Men det som jag tycker är skönt med rutinen nu till fjärde sommaren är att jag vet programmets form och jag vet vad som kan hända. Det är nästan så att jag vill att det ska hända saker som vi inte har planerat för då går adrenalinet upp.

I höst ska Sanna Nielsen ut på turné, den första större landsomfattande turnén hon gör under eget namn. I oktober kommer hon till Västerås tillsammans med showen "Mitt Sanna jag". Showen spelades under våren på Hamburger börs i Stockholm.

– Jag är verkligen glad att jag får ta med den här showen på turné. Hade jag inte fått ta den med ut på turné vet jag inte vad jag hade gjort. Så det ska bli superkul att visa den för fler människor, säger hon.

I showen blandas Sanna Nielsens egna låtar med tolkningar av andras musik, och låtar som hon beskriver det som "har sjungits i mitt rosa flickrum under uppväxten".

Vad betyder den här showen för dIg?

– Den betyder mycket. Den har fått mig att våga saker som jag inte trodde jag skulle våga. Våga dyka lite ner i mig själv och se vem jag är egentligen.

Nu när du kommer till Västerås, har du något speciellt Västeråsminne?

– När jag gjorde "Empty room" i Melodifestivalen 2008 så var det i Västerås hela resan började, för det var där jag gick vidare. Carola var med i samma deltävling och gick inte direkt till final, och jag var helt chockad över det. Och på festen efteråt när jag gått vidare så fick jag en fem-plus-t-shirt av Aftonbladet, och det var Carola och Andreas Johnsson som överraskade mig med den tröjan och en champagne.

– Det var bara det att Andreas Johnsson skakade flaskan så mycket så att den typ sprängdes och jag fick allt innehåll över mig. Varpå Carola tar min t-shirt och försöker torka mig, men råkar smeta ut allt mitt smink i hela mitt ansikte, säger Sanna Nielsen med ett stort skratt.

Allsång på Skansen börjar den 25 juni. Sanna Nielsen och showen "Mitt Sanna jag" kommer till Västerås den 31 oktober.

Nu drar populära Allsång på Skansen igång igen, med Sanna Nielsen som programledare. I oktober står hon på scenen i Västerås. Foto: Janne Danielsson /SVT

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

SOMMAR

Sätra Brunns sommarkonserter sätter Västmanland på musikkartan

I drygt 15 år har Sätra Brunn bjudit in till fest med sina populära sommarpubar och sin musikunderhållning. I sommar är det dags igen – med en bättre uppslutning av artister än någonsin. Stora namn...onsdag 10/7 20:06

BYGGA NYTT

Experten: Så blir din husdröm verklighet

”Tomten styr vilket hus man kan bygga” Vad ska man tänka på när man ska bygga ett nytt hus? Vad är viktigast och varför har husen i ett kvarter ofta samma färg på fasaden? Experten Lars Morell från Fiskarhedenvillan svarar på dessa frågor...onsdag 20/2 13:47

Ute eller inne – här är årets hustrender enligt experten

Stora eller små fönster? Vilken färg ska fasaden ha? Vilken ytterdörr ska man välja? Tobias Holmberg på Intressanta hus guidar oss igenom hustrenderna för 2019.söndag 17/2 8:09

Västeråsfamiljen byggde sitt drömhus

Här delar de med sig av sina nybyggartips Att hitta sitt drömhus kan vara svårt och ta tid. Familjen Berg/Back valde istället att bygga det själva. Genom att utgå från en planlösning de gillade ritade de om huset så det passar familjens...lördag 16/2 8:53

QUIZ

Nu är musikfesten igång – testa dina Mello-kunskaper

QUIZ: Vad kan du om Västeråsbidragen i Melodifestivalen? 2019 års Mellocirkus har varit igång under några veckor och ikväll kliver Västerås egen Anton Hagman upp på scenen. Under åren har ett antal västeråsare varit med och satt färg på tävlingen, inte...lördag 23/2 20:10

E-TIDNING