The Best. Nanne Grönvall hyllar Tina Turner på Västerås konserthus den 26 januari.

Nanne hyllar Tina Turner – Sverigepremiär i Västerås

Simply the best. Nu kommer hyllningsshowen till en av de största i musikhistorien. ”Jag blev helt knockad av hennes musik”, säger Nanne Grönvall till Västerås Tidning inför Sverigepremiären i Västerås konserthus 26 januari.

Publicerad

”The Best” är den passande titeln på hyllningsshowen till ikonen Tina Turner som gick ur tiden i maj förra året.

Den är såklart sprängfylld med Tina Turners alla hits, men samtidigt en personlig hyllning till en av vår tids största stjärnor.

– Tina har alltid var en stor inspirationskälla för mig, säger artistveteranen Nanne Grönvall, med bland mycket annat tvåsiffrigt antal framträdanden i Melodifestivalen.

Vem var Tina Turner för dig?

– Oj … En stor förebild på många sätt. Jag lyssnade jättemycket på henne när jag var liten och stod och skränade och sjöng till hennes låtar. Jag blev helt knockad av henne.

Hur då?

– Av hennes sätt att vara. Den kraft och styrka hon förmedlade och uttrycket i sången som var helt unikt. Hon lyckades förmedla en framåtanda med hopp om förändringar.

Hur mycket av artisten Tina ser du i dig själv?

– Det är väl upp till andra att bedöma egentligen. Men många säger att jag har en väldig energi på scenen och ett rockigt, ösigt tempo och hela tiden ger järnet. Och så är det ju.

Och du får starta hela turnén i Västerås, bara en sån sak?

– Jättekul, verkligen. Superroligt. Allt har gått väldigt fort, jag fick frågan om att göra det här i september. Då åkte jag hem direkt och lyssnade in mig på låtarna. 

Ja, det finns ju en diger låtskatt att ösa ur. Var det ett svårt jobb att välja ut låtarna till showen?

– Nej, det har känts ganska självklart faktiskt. Vi har suttit tillsammans i hela produktionsteamet och pusslat ihop det. Vi är väldigt nöjda. 

Vad kan publiken förvänta sig? 

– Jag ska försöka förmedla energin och sprida styrka och glädje till publiken. Det ska bli så kul, jag är väldigt laddad!

Efter Västerås och Karlstad flyttar ”The Best” in på Hamburger Börs för några föreställningar och tar sedan ny fart i höst med en större Sverigeturné.

När vi pratar med Nanne Grönvall är det dagen efter en sen kväll med den stora tv-sända galan ”Sjung tillsammans mot cancer” där hon medverkade. 

– Det har varit en hektisk tid nu ett tag, men på ett positivt sätt. I vår när The Best tar en paus ska jag ta lite semester.

Då kanske det blir ett nytt Västeråsbesök.

– Ja, jag har ju inte varit på Steam än – jag bara måste dit! Så jag kanske passar på då och tar med mig min gubbe, säger Nanne Grönvall.

Powered by Labrador CMS