Hannes Aitman.
Hannes Aitman.

Hyllade Västeråsartisten släpper nytt: ”Vånda och glädje i samspel”

Den första hyllade singeln kom tidigare i år – idag släpper västeråsaren och stjärnskottet Hannes Aitman sin första ep.

Publicerad

Precis innan den 19-årige Västeråskillen tog studenten i våras släpptes hans debutsingel, den egenskrivna ”Dying for a name”.

Den fick stort genomslag och uppmärksammades bland annat av en av Sveriges mest framstående musikkritiker Jan Gradvall i TV4:s Nyhetsmorgon. Gradvall kallade låten superb och fastställde att ”det är väldigt sällan det dyker upp en debutant som är så här bra.” 

Låten kom snabbt in på Spotify Top 50 Viral, där den nådde andraplatsen som högst. Den blev också veckans lyssnarfavorit på P4.

Nu är det dags för ett längre projekt från 19-åringen, skriver hans PR-byrå i ett pressmeddelande. 

Det är den fyra spår långa ep:n “Dying for a name” som förutom debutsingeln innehåller de tre nya låtarna ”The devil Is creeping up on me”, ”Fate” och ”Too much”, samtliga skrivna och producerade av artisten själv. 

Ep:n är en blandning av reflektion, havet, ungdomskärleken och sommarkvällar, men innehåller också historier dragna från en svunnen tid

– Ep:n är en blandning av reflektion, havet, ungdomskärleken och sommarkvällar, men innehåller också historier dragna från en svunnen tid. För mig är det vånda och glädje i samspel, säger Hannes Aitman i pressmeddelandet.

Han fortsätter: 

– När jag skrev låtarna för några år sedan så trodde jag att de handlade om påhittade figurer, men ju äldre jag blir desto mer verkar texterna vilja visa mig någonting om mig själv.

Redan vid sex års ålder började Hannes Aitman skriva egen musik, när han 13 år gammal lärde sig att spela gitarr tog musikskapandet fart på riktigt. Inspirerad av artister som Johnny Cash, Bruce Springsteen och Bob Dylan har han kultiverat ett unikt eget sound som balanserar mellan americana och folkrock. 

I somras gjorde han sina första spelningar på scener som Trädgården i Stockholm och Storsjöyran i Östersund.

Powered by Labrador CMS