Anders och Jens Johansson framför pappa Jan Johanssons musik på Stadshotellet på fredag.

De tolkar sin legendariska fars hyllade album på Stadshotellet på fredag 

Anders och Jens Johansson är ute på de svenska vägarna igen för att tolka faderns klassiker ”Jazz på svenska” på nytt. På fredag stannar de till på Stadshotellet i Västerås.

Publicerad

Anders och Jens Johansson anses vara två av den svenska rockvärldens mest begåvade musiker och smått legendariska inom genren. 

De har spelat, och spelar, med artister som Yngwie Malmsteen, Stratovarius, Hammerfall, Ritchie Blackmore’s Rainbow och många fler. 

Men de har en tydlig jazz-gen också. Deras far hette Jan Johansson och räknas som en av Sveriges genom tiderna bästa kompositörer. Han har bland annat skapat den nutida klassikern ”Jazz på svenska”, som idag är en av Sveriges mest sålda jazzskivor och högt rankad på listor över tidernas bästa album. 

De är den som sönerna nu återigen turnerar med och framför sin fars musik. 

– Det är så kul att spela den här musiken. Det är egentligen inte renodlad jazz utan mer nordisk blues. Det är så vitt skilt från vad vi normalt håller på med. Publiken är också så bred och deltar på så olika sätt. De som lyssnar och får tårar i ögonen, de som bara blundar och drömmer sig in i vemodet och de som främst tittar, säger bröderna i ett pressmeddelande. 

Konserten nu på fredag 15 september är flyttad från Västerås Officersmäss till Stadshotellets skära salong. Insläpp 18.00, på scen ca 20.00.

Biljetter finns här

Powered by Labrador CMS