Årets revyensemble. Tommy Ekh, Christian Andersson, Irene Sangemark, Jessica Olsson, Mattias Gustin, Harriet Pettersson, Hanna Sangemark och Anders Lödöen.

De minns tillbaka på 2023 – premiär för Västeråsrevyn på trettondagsafton 

2023 är slut och det är dags för ett erfaret gäng att minnas tillbaka. Västeråsrevyn ”Säga vad man vill” speglar året som gått, i både stort och smått. Premiär på trettondagsafton på samma spelplats som förra året

Publicerad

Detta år är det dock från en högre scen på Café Mosaic på Smedjegatan som ensemblen kommer att roa västeråsarna.

I vanlig ordning är det Hanna Sangemark, år 2022 belönad med författarpriset Povels penna, som har skrivit alla nummer till revyn vilket hon startar med redan i början av året. 

Hon får en idé som hon känner att det går att göra ett bra nummer av och sen utvecklar hon idén till ett färdig manus.

– Peppar, peppar så har arbetet flutit på bra faktiskt. När det var dags för repetitionsdag så hade jag för många nummer. Jag fick sovra redan innan vi började repa. Så de som jag hade skrivit för mycket de får ligga i byrålådan till ett annat år.

”Ofta blir det bättre”

Hon säger att jobbet med att spela sina egna verk har gått bra.

– Ofta tycker jag att de i ensemblen gör det bättre än hur jag hade tänkt från början.

Ensemblen består av Christian Andersson, Irene Sangemark, Jessica Olsson, Mattias Gustin, Harriet Pettersson, Hanna Sangemark, Anders Lödöen och Tommy Ekh varav två de två sistnämnda är nya för i år, Anders Lödöen och Tommy Ekh.

– De gjorde en audition hos oss i somras. Anders är hårdrockare och Tommy sjunger i kör så de har lite olika bakgrund och lite olika personligheter.

Nya stationen givet nummer

Jag har gett upp tanken på att det ska vara avskalat. Jag har insett att det faktiskt är roligt att titta på glitter och kostymer i varje nummer

Hanna Sangemark

För att ge oss en liten hint av vad som kommer att erbjudas under revyn berättar Hanna att de naturligtvis kommer att ha med ett nummer om den nya stationen.

– Det var väl inte så oväntat, skrattar hon.

Men även nummer om alla hus som byggs runt om i staden och att det är 500 år sen Gustav Vasa blev kung.

– Dessutom något som har blivit lite av en tradition under de fem år som jag skrivit revyn. Det blir nummer om djur, som vi människor inte gärna delar vår tillvaro med. Tidigare har vi haft nummer om fästingar, vägglöss, råttor och granbarkborrar. Men vad det blir för djur i år, det vill jag inte avslöja.

Nyårsrevyn blir även kul att titta på.

– Jag har gett upp tanken på att det ska vara avskalat. Jag har insett att det faktiskt är roligt att titta på glitter och kostymer i varje nummer, och det blir likadant i år som förra året, säger Sangemark.

Biljetter finns att köpa här på Tickster.

Powered by Labrador CMS