Storseger för VIK i bortamatchen mot Grums. Foto: Stefan Lindgren

Efterlängtad storseger för VIK

VIK vann under söndagkvällen mot Grums i Hockeyettan. Segern var efterlängtad då laget svarat för flera svaga resultat under senare tid. – För en gångs skull fick vi utdelning på alla våra chanser, säger VIK-tränaren Thomas Paananen till klubbens hemsida efter matchen.

Det var ett pressat VIK som åkte till bortamatchen mot Grums. Men redan i inledningen av matchen visade Västeråslaget ett riktigt stark spel. Bara 24 sekunder in i matchen skickade Fredrik Hetta in en raket i nättakten.

Målet följdes upp av 2–0 genom Fredrik Johansson och 3–0 av Kenny Källström. Då hade bara 12 minuter spelats av matchen.

– Vi fick tillbaka stabiliteten i försvarsspelet och nu agerade vi som vi har kommit överens om sedan tidigare och som vi även gjorde i inledningen på serien, påpekar Thomas Paananen efter matchen.

I matchen noterades även Douglas Alenbring för sin första poäng någonsin i A-laget, då han assisterade till Fredrik Johanssons 4–1-mål.

Matchen slutade till slut 6–1 till VIK.

Matchfakta

Grums-VIK: 1-6 (1–3, 0–2, 0–1)

Första perioden: 0-1 (0.24) Fredrik Hetta (Niclas Lehmann), 0-2 (10.36) Fredrik Johansson (Robin Nilsson, Niclas Lehmann), 0-3 (12.14) Kenny Källström utan assist, 1-3 (13.25) Axel Lundqvist (Pelle Hedlund, August Lundqvist)

Andra perioden: 1-4 (8.33) Fredrik Johansson (Niclas Lehmann, Douglas Alenbring), 1-5 (14.09) Alexander Nilsson Lindelöf (Petter Mattsson)

Tredje perioden: 1-6 (13.24) Kevin Weiskog (Petter Mattsson, Alexander Nilsson Lindelöf)