Handelskammaren Mälardalens nya vd Oskar Axelsson började sitt nya jobb idag. Foto: Pressbild

Han blir ny vd för Handelskammaren Mälardalen

Handelskammaren Mälardalen har gjort klart med en ny vd. Oskar Axelsson tillträdde sin nya tjänst idag 1 augusti.

Publicerad

Oskar Axelsson har arbetat på Handelskammaren i olika roller sedan 2014, både som projektledare och de senaste åren som affärsområdeschef. Tidigare har han varit verksam i näringslivet bland annat genom rollen som vd för bolaget Ullmax AB, skriver Handelskammaren Mälardalen i ett pressmeddelande.

Oskar Axelsson, som är född och uppvuxen i Borås, har ett brinnande intresse för bland annat kompetensförsörjningsfrågor.

– Vi är mycket nöjda med rekryteringen. I hård konkurrens med många kvalificerade sökande har Oskar framstått som den starkaste kandidaten. Det känns även bra att kunna lyfta någon från den egna organisationen, säger Sara Sjöborg Wik som är ordförande i Handelskammaren Mälardalens presidium.

Oskar Axelsson om sin nya tjänst:

– Jag ser fram emot att få fortsätta den utvecklingsresa som Handelskammaren påbörjat och arbeta för att stärka tillväxtmöjligheterna för näringslivet i Örebro och Västmanlands län samt Eskilstuna och Strängnäs kommuner. Det finns många utmaningar för företagen just nu med frågor inom hållbarhet och energiförsörjning, tillgång till rätt kompetens samt påverkan från det oroliga omvärldsläget. Här ska vi utvecklas ytterligare och stötta ännu fler företag.

Den tidigare vd:n Jenny Emerén slutade sin tjänst 31 juli för att gå vidare till en tjänst som
affärsutvecklare för ett företag i Stockholm.

Powered by Labrador CMS