”hedrad”. Västeråsaren Johanna Eriksson har valts in i RFSL:s förbundsstyrelse.

Västeråsare i RFSL:s förbundsstyrelse: ”Hotbild – alla som kan bidra behövs nu”

Västeråsaren Johanna Eriksson har valts in i RFSL:s förbundsstyrelse. – Jag känner mig väldigt hedrad. Riksförbundet för homosexuellas, bisexuellas, transpersoners, queeras och intersexpersoners rättigheter (RFSL), är en organisation som grundades 1950.

Publicerad

Johanna Eriksson

Ålder: 40 år

Gör: Socionom och föreläsare

Familj: Soloförälder till en 5-åring

Bor: Skallberget

Intressen: Jobbar och tar hand om mitt barn och högst aktuellt så är jag VSK-supporter!

RFSL:s målsättning är att samma rättigheter, möjligheter och skyldigheter ska gälla för hbtqi-personer som för alla andra i samhället.

Under organisationens kongress förra helgen valdes västeråsaren Johanna Eriksson in i RFSL:s förbundsstyrelse.

Johanna säger till Västerås Tidning att hon tycker det är jätteroligt.

– Jag känner mig väldigt hedrad och det är med stor respekt jag tar mig an uppgiften.

Nominerad av bekant

Hon har varit medlem i RFSL till och från under flera år.

– Jag blev nominerad av en bekant i RFSL. Jag har varit engagerad i communityt länge, bland annat har jag varit kassör för Västerås Pride ett år.

För första gången i mitt liv känns det som att de framgångar vi har nått i Sverige när det gäller våra rättigheter är hotade

– RFSL har ett fokus på att hbtqi-personers rättigheter ska ha en progressiv framåtriktning och nu finns det flera större politiska krafter som vill begränsa oss. Och hotbilden är stor, jag tänker till exempel på misshandeln under Pridefestivalen i Västerås.

– För första gången i mitt liv känns det som att de framgångar vi har nått i Sverige när det gäller våra rättigheter är hotade och jag känner starkt att alla som kan bidra behövs nu, säger Johanna Eriksson i ett pressmeddelande.

Organisationen grundades för över 80 år sedan

RFSL är en ideell organisation grundad 1950 som arbetar för en jämlik värld där alla hbtqi-personers mänskliga rättigheter respekteras och ingen lämnas utanför. RFSL arbetar lokalt, nationellt och internationellt. Organisationen har cirka 7000 medlemmar i landet med 34 avdelningar spridda över Sverige. RFSL Västmanland har strax över 200 medlemmar. Källa: RFSL 

Powered by Labrador CMS