Guzztav i riksfinalen av Imagine. Foto: Stefan Lindgren
Guzztav i riksfinalen av Imagine. Foto: Stefan Lindgren

Guzztav kammade hem spelning i Norge

I helgen avgjordes riksfinalen av Imagine Sweden och Västmanlands representanter Guzztav vann en spelning på Norges motsvarighet Imagine Norway National Final.

Publicerad

Tidigare under våren kvalificerade sig 8-mannabandet Guzztav till riksfinalen av Imagine Sweden när de vann regionsfinalen. I helgen gick riksfinalen av stapeln i Eskilstuna och 12 regioner gjorde upp om vinsten.

Guzztav kammade hem en spelning på Norges motsvarighet Imagine Norway Final 2023.

Juryns motivering löd som följer:

”Det är peppigt, energiskt och vi har svårt att sitta still. Med varierande arrangemang, finurlig koreografi och genomtänkt scenklädsel, engageras publiken och bara flyger med. Det är ren och skär glädje och det svänger hejdlöst!”

– Det känns jätteroligt, säger Alva Nee, sångerska i bandet Guzztav och fortsätter:

– Vi har jobbat hårt för det här och blivit ett sammansvetsat gäng och det är fint att det gav resultat.

Guzztav kan man närmast se på nationaldagsfirandet 6 juni på Djäkneberget när de spelar på kulturfestivalen Berget. Förutom lokala band spelar även Cornelia Jakobs. De har även inplanerade spelningar på en studentbal i Västerås och på Hallstahammar Pride längre fram i sommar.

Duon Hampus & Ragna som representerade region Uppland vann riksfinalen.

– Det var en fantastisk stämning på Lokomotivet i Eskilstuna och förutom själva tävlingsmomentet bestod dagarna av olika workshops och en hel del jam. Tanken med Imagine är just att ungdomarna ska få chans att utvecklas i sitt musicerande och det har de verkligen gjort, säger Magnus Båge, musikproducent på Västmanlandsmusiken och projektledare för Imagine Västmanland.

– Nu ser vi fram emot hösten när anmälan öppnar inför nästa år, planeringen är redan i full gång och vi hoppas på ett stort intresse från ungdomarna i Västmanland avslutar Magnus Båge.

Powered by Labrador CMS