BK30 överraskade mot serieledarna

Det var inte mycket som talade för att BK30 skulle ha en chans mot serieledande Lidköping i dagens match på Ringvallen. Men BK30 svarade för en strålande insats där man var på god väg att vinna, men Lidköping lyckades kvittera till 2–2 i slutskedet av matchen. Trots allt en mycket viktig poäng för BK30.

Publicerad

Bollen har inte riktigt rullat BK30:s väg den här säsongen. Under lördagen gästade serieledande Lidköping och det var på förhand en mycket tuff uppgift för BK30.

Med en aggressiv taktik så kunde BK30 pressa Lidköping och efter första halvlek var ställningen 1–1 efter att Sofia Frohm gjort mål för hemmalaget.

I den andra halvleken fortsatt BK30 att sätta press på Lidköpings bollhållare vilket gjorde att serieledarna hade svårt att föra spelet. BK30 stack igenom med sylvassa kontringar där forwarden Cassandra Korhonen borde ha satt någon av chanserna. Istället var det lagkaptenen Maria Rodriquez som gav BK30 ledningen med 2–1 efter att Korhonen stått för en lysande framspelning. Ledningen stod sig länge, men tillslut gav Lidköpings offensiv utdelning. Efter en hörna kunde de trycka in 2–2 bakom duktige Ella Wilson i BK30:s mål.

Trots ett ursinnigt tryck av Lidköping kunde BK30 reda ut anstormningen och få med sig en poäng från matchen. En poäng som kan visa sig bli oerhört värdefull i kampen om nytt kontrakt i Elitettan. BK30:s lagkapten Maria Rodriquez var lite besviken att man inte fick med sig en seger.

– Jag tycker att vi hade fått kunna vinna med 2–1, men det var en bra match, säger Rodriquez till Västerås Tidning.

Trots att ni haft det tungt i årets serie så skakade ni om serieledarna, vad hade ni för taktik inför matchen?

– Vi gick in med inställningen att vi hade inget att förlora, allt att vinna. Vi skulle höja oss med inställningen, kriga kan alla göra även om vi inte fått till spelet.

Hur pass viktigt var det att ni låg så tätt på deras bollhållare?

– Det var det som gjorde att det blev 2–2. Vi skulle ligga nära och kriga på, vi är många nya och vi har haft svårt att få ihop det. Men kriga kan alla göra och det gjorde vi ihop idag.

Du gjorde 2–1 målet i andra halvlek, en ledning som ni hade in i slutet på matchen. Hur surt var det att målet inte räckte till seger?

– Det var jättetungt, vi hade velat haft med oss 3 poäng. Men så här efteråt får vi vara stolta över 2–2, Lidköping är ett riktigt bra lag, avslutar Maria Rodriguez.