De sålda fritidshusen i Västmanlands län hade ett genomsnittligt pris på 1,8 miljoner kronor. Foto: Mostphotos
De sålda fritidshusen i Västmanlands län hade ett genomsnittligt pris på 1,8 miljoner kronor. Foto: Mostphotos

Fler försäljningar av fritidshus i Västmanland än på fyra år

Mellan maj och juli såldes 67 fritidshus i Västmanlands län. Det är fler än någon tremånadersperiod sedan 2017.

Publicerad

Det här visar ny statistik från Svensk Mäklarstatistik som Newsworthy har analyserat.

De sålda fritidshusen i Västmanlands län hade ett genomsnittligt pris på 1,8 miljoner kronor. I fjol gjordes 62 affärer vid den här tiden på året.

I hela Sverige såldes 2 644 fritidshus för i snitt 2,3 miljoner kronor.

Statistiken visar även på en kännbar prisuppgång i Västmanlands län. Medelpriset på försäljningarna av fritidshus i länet var 17 procent högre än för ett år sedan. Även i hela Sverige ökar priserna på fritidshus. I hela riket noterades en prisuppgång på 17 procent.

Priserna på fritidshus stiger i 63 av landets kommuner, medan de sjunker i bara en (i merparten av de resterande kommunerna redovisas inga prisförändringsuppgifter på grund av få försäljningar). Nedanstående karta visar den geografiska spridningen.

Även priserna på bostadsrätter har gått upp i Västmanlands län. Medelpriset på försäljningarna under de senaste tre månaderna visar på en uppgång med 4 procent.

I hela Sverige däremot ligger priserna på bostadsrätter stilla.

Priserna på bostadsrätter stiger i 77 av landets kommuner, medan de sjunker i 45 (i merparten av de resterande kommunerna redovisas inga prisförändringsuppgifter på grund av få försäljningar). Kartan intill visar den geografiska spridningen.

Powered by Labrador CMS