Katten Sune har ett hagelskott i bröstet som försvårar hans andning.

Sune levde som vildkatt – tros ha blivit beskjuten med hagel

Katten Sune behöver din hjälp. Under sin tid som hemlös har någon skjutit honom med hagel. Ett hagelskott sitter nu i Sunes bröst och försvårar hans andning.

Publicerad

I somras bestämde sig Ewelina Wallin och Tomaz Olander för att ta hand om en katt. Valet föll på hittekatten Sune.

– Vi bestämde att vi ville ha katt och tänkte att det är så många katter som behöver hjälp så istället för att köpa en kattunge så tog vi hand om tvååriga Sune från katthemmet Livbojen i Eskilstuna, berättar Ewelina.

– Så fort vi träffade honom så bestämde vi oss. Han var inte alls rädd, gillade att bli upplyft och var så mysig. Vi tycker verkligen att man ska välja att ta hand om en katt från ett katthem för att de dem en andra chans. Det finns så många som behöver ett hem.

Efter en tid så tyckte att de att Sune väste när han andades, han snarkade och hostade. En veterinär sa att han förmodligen hade ett grässtrå i halsen, vilket är ganska vanligt hos utekatter.

– Men det gick inte över så vi bokade en veterinärtid för säkerhets skull, de trodde då att han kanske hade en luftrörsinfektion men vi tyckte det var lika bra att röntga honom.

Ewelina säger att försäkringsbolaget där de tecknat en helförsäkring inte hjälper till alls då han fått skadan redan innan de försäkrade honom.

När röntgenplåtarna kom så såg man, enligt Ewelina, tydligt att Sune hade ett hagel i bröstet.

– Nu måste Sune göra en skiktröntgen med kontrast och eventuellt ta blodprover vilket kommer att kosta minst 20 000 kronor.

Pengar som paret inte har.

– Den första undersökningen görs för att fastställa hur de ska gå vidare, vad en eventuell operation kommer att kosta törs jag inte ens tänka på, säger hon.

De vädjar nu till allmänheten att hjälpa dem så att Sune får ett bra och långt liv.

– Vi skulle vara evigt tacksamma om någon ville skänka en slant. Pengarna kommer att hamna på ett konto reserverat för Sunes veterinärkostnader och eventuella pengar som blir över går direkt till katthemmet Livbojen.

Fakta

För att hjälpa Sune: Läs mer mer i länken.

Powered by Labrador CMS