Sammanslagning. Andreas Beijer från DGIT tillsammans Johan Lindholm Acecom har under en längre tid samarbetat. Nu slår de ihop företagen.

Två Västeråsföretag blir ett: ”Vi kompletterar och gillar varandra”

Två blir en – och satsar på att tillsammans växa ytterligare. Det är resultatet av DGIT och Acecoms mångåriga samarbete. Detta efter att företagen enats om en sammanslagning. Acecom blir därmed en del av DGIT:s organisation.

Publicerad Senast uppdaterad

Acecom är Västeråsföretaget som sedan 1999 arbetat med att hjälpa lokala företag med heltäckande IT-lösningar.

DGIT är specialister på dokumenthantering med bland annat printlösningar och digitala skärmar som specialitet.

Sedan några år tillbaka har företagens organisationer arbetat sida vid sida och hjälpt varandra på flera plan. Nu tas det samarbetet ytterligare ett steg i och med att företagen går samman, vilket offentliggjordes fredagen den 31 mars.

– Huvudskälet till att vi har samarbetat är i grund och botten att vi gillar varandra. Nu börjar jag och min kompanjon Anders Hollman bli lite till åren, och även om vi ska jobba ett antal år till, så vill vi förbereda i god tid för generationsväxling. Vi vill att företaget ska leva vidare och vi vill inte sälja till vem som helst. Men när den här chansen dök upp och vi såg att det samarbetet funkar så bra som det gjort hela tiden inledde vi en diskussion om en sammanslagning, säger Johan Lindhom från Acecom.

– Vi har tittat på samarbetspartners inom IT-sidan tidigare, men inte lirat rätt. När vi träffade Acecom kände vi däremot att det lirade direkt, säger Andreas Beijer från DGIT som blir huvudägare av företaget.

Ställde ut tillsammans

I samband med sammanslagningen kliver Acecoms fem delägare in som minoritetsägare i DGIT. Acecom AB och Acecom Development AB blir då två dotterbolag till DGIT.

DGIT utökar i och med sammanslagningen sin verksamhet med Acecoms kompetens inom IT-området.

– Vi har redan tidigare tagit steget från att bara jobba med print till att även plocka in skärmar och konferensutrustning, tele och mobiltelefoni samt körjournaler i vårt utbud – men vi har inte haft IT. När jag och Johan träffades förra hösten, inför Företagssalongen i Plaza där vi ställde ut tillsammans, började vi diskutera om att fördjupa samarbetet. Nu är allt på plats – och nu är det offentligt att vi går samman, säger Andreas Beijer och fortsätter:

– Vi kompletterar varandra verkligen och blir en totalleverantör till våra kunder. Vi kan nu leverera och ansvara för kundens print, vi kan erbjuda mjukvara för bland annat fakturascanning, telefoni och körjournaler – och nu även IT med både web-och systemutveckling samt IT-säkerhet, IT-drift och support, säger han.

Stark säljorganisation

Utöver det breda tjänsteutbudet ser Johan Lindholm från Acecom en ytterligare styrka i den nya konstellationen.

– DGIT har en stark säljorganisation som är duktiga på att sälja IT – och vi kan verkligen leverara IT.

I och med sammanslagningen kommer Acecoms personal framöver att flytta in i DGIT:s lokaler på Ängsgärdet. Totalt kommer organisationen att bestå av 22 medarbetare.

Jonas Edberg

021-30 46 00 jonas.edberg@vasterastidning.se

Powered by Labrador CMS