Dick Slipare, vd Västanfors hus ger tips om vad man ska tänka på när man bygger ett nytt hus. Foto: Helena Andersson

Tips: Så lyckas du med husbygget

Dick Slipare, vd, Västanfors hus berättar att Västanfors hus ingår i en koncern med ett moderbolag som han äger tillsammans med sin sambo. I koncernen ingår husföretag, byggföretag, fastighetsbolag och ett vvs-företag som nyligen tillkom.

Publicerad

– Våra kunder är framför allt familjer mitt i livet som nu vill ha sitt eget boende istället för att hyra.

Det hela startade med Västanfors bygg för ungefär nio år sen för att nu sysselsätta omkring 20-25 personer.

– Vi har kontor både i Västanfors och i Västerås. De flesta kunderna inom bygg finns i Västeråstrakten. Men vi har även jobb i Stockholm, Eskilstuna och Örebro. Längre bort än så har vi inte någon målsättning att jobba, säger Dick Slipare.

Han säger att de mest jobbar med totalentreprenad men även en del med generalentreprenad och att man både kan plocka ett hus direkt ur deras katalog, eller få hjälp av en arkitekt med ritningar till ett unikt hus.

– Det beror ju helt på vart man ska bygga. Om man flyttar in i ett område är oftast modellen satt och ser ut som grannens, sen tillkommer olika val. Men har man en friköpt tomt har man lite större frihet, förutom att man måste hålla sig till detaljplanen.

Dick Slipare säger att många tilltalas av deras hus.

– Designen talar för oss, vi har många husmodeller framtagna av olika arkitekter, bland annat White här i Västerås. Husen är inga kopior av andra.

Att tänka på då du vill bygga nytt

Lär dig skillnaden mellan alla husleverantörer.  Vilket värmesystem behöver ditt hus?  Vilket material ska ditt hus byggas av?  Placera huset på din tomt så att du får solen där du har din uteplats.  Vilken budget har ni för ert boende?  Vad är viktigt för er, närhet till skola och dagis eller naturen och skogen?  Ta reda på alla dolda kostnader i ert byggprojekt.   Försök att köpa en totalentreprenad, det förenklar hela bygget.  Planera ditt projekt i flera steg. Huset Garaget Attefallare för gäster eller stora barnen Pool och spa för egentid 

Powered by Labrador CMS