Ny restaurang i Västerås city

Bildextra: Nu öppnar nya restaurangen på Källgatan

Den 25 oktober är det dags för restaurang Magpie att slå upp portarna. Magpie är tänkt att vara en liten familjär krog där man både kan äta en rejäl middag eller slinka in på en god cocktail eller ett glas vin.

Publicerad Senast uppdaterad
Christoffer Magnusson Domeij, Såma Mirza, och Joe Morris utanför Magpies lokal på Källgatan.

Magpies ägare Såma Mirza, Christoffer Magnusson Domeij och Joe Morris är alla förväntansfulla inför öppningen. Lokalerna och inredningen är färdigställd, menyn är satt och nu väntar man bara på att gästerna ska dyka upp.

Christoffer Magnusson säger att allt börjar falla på plats.

– Nu börjar premiärnerverna att kännas. Man vill bara sätta igång och laga mat utan att behöva tänka på allt praktiskt som vi fått hålla på med nu.

– Överlag så är vi så pepp på att starta igång. Jag tror att alla tre bara vill laga mat och se gäster, vi är väldigt redo, säger Såma Mirza.

Att enas om menyn har gått smidigt.

– Jag tror att både jag och Christoffer, vi som har satt menyn, har varit lite uttråkade innan. Nu när vi fått göra något enligt stilen vi velat länge, utan att vi tidigare har haft ett ställe att göra det på, så känns det jättebra, säger Joe Morris.

Mötts på mitten

Joe berättar att jämfört med Christoffers andra restaurang The Nutmeg House så har han med Magpie gått från ”fine dining” till något lite mer avslappat, medan han själv har ”gått upp” ett steg från Ribhaus.

– Det känns nice att vi har kunnat mötas där i mitten

Magpies meny kommer att innehålla mat från hela världen.

– Vi kommer att ändra rätter då och då men inte byta bara för bytandets skull. Är det en rätt som många verkar älska, så är det klart att vi inte tar bort den från menyn, säger de.

Dela på allt

De berättar att deras idé är att man ska välja flera rätter och dela med varandra.

– Det är vårt huvudfokus. Tanken är att om två personer kommer in så kan vi till exempel rekommendera att de ska välja bröd och chark, sen en av de stora rätterna och kanske två mindre och dela på allt.

För mer information se Instagram: @magpie.restaurant



Powered by Labrador CMS