Laddat för barnens stora fest i Västerås city

Boka in lördagen den 20 maj mellan 10-16, då det återigen är dags för barnens höjdpunkt – Västerås Barnfestival.

  • Publicerad 16:35, 17 maj 2017

Västerås Barnfestival firar 20 år i år. Klockan 10.00 utanför Växhuset på Viktor Larssons plats 1 startar festivalen sedvanligt med en stor parad som avslutas i Vasaparken.

– Vi vill gärna att så många barn som möjligt kommer utklädda och går med i paraden, säger festivalsamordnare Jonas Bresser .

Alla som är utklädda är med och tävlar och vinnaren får motta en fin medalj av Västerås Barnfestivals maskot, katten Tasse. Priset delas ut i Vasaparken på den stora scenen direkt efter paradens slut, säger Jonas Bresser.

Hela idéen med Västerås Barnfestival är att den till största delen ska vara gratis.

– Istället för att ha knallar kommer det att finnas många saker att prova på, uppleva och att se som till exempel musikframträdanden, prova på basket och att bygga fågelholkar. Man kan även träffa polisen, ambulansen och brandkåren med sina fordon, och titta när Gycklargruppen Trix uppträder, säger Jonas.

– Det som kostar är till exempel fiskdammen, eftersom vi inte vill att bara några få ska få möjlighet att komma fram och fiska.

Jonas Bresser säger att det inte är några större nyheter i årets festival.

– Men i år är det lite mer av allt. Det finns till exempel fler ställen att gå till för att få den populära ansiktsmålningen och fler företag och intresseorganisationer som visar upp sina verksamheter.

Alla insamlade pengar från fiskdammen går direkt till Barnkliniken och en extra satsning görs även för att stödja Clownetterna.

– Vi vill lyfta fram Clownetterna som gör ett väldigt bra jobb, så stöd dem genom att skicka in en slant till Swishnummer 123 561 58 85.

Man kan även stödja Läkarmissionen som finns i Vasaparken och samlar in hela och rena leksaker som de sen skänker vidare till behövande barn.

Jonas avslutar med att ge ett tips.

– För att få ut så mycket som möjligt av dagen så tycker jag att man ska ta sig tid att gå runt hela festivalområdet. Det finns så mycket att se och göra över hela city, vi har ett fantastiskt program även i år med 25 olika företag och nya medarrangörer som vill bidra till ett bra syfte.

Här finns Barnfestivalen:

Växhuset, Vasaparken, Fiskartorget, Stadsparken, Teater Västmanland, Culturen, Torgscenen och Västerås domkyrka.


 

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.