IBF Västerås straffade ut sig – säsongen är över

Säsongen är över för IBF Västerås, detta står klart efter att KAIS Mora vunnit onsdagens match med 8–3 i Bombardier Arena. Mora vinner playoff-omgången med 2–0 i matcher.

IBF Västerås var piskade att vinna kvällens match för att hålla liv i den allsvenska drömmen. Man fick en bra start där den rutinerade backen Richard Björk satte 1–0 direkt i inledningen av matchen. Men sedan var det Mora för hela slanten. Västerås hade svårt att få grepp på gästernas fyndiga anfallsspel och i takt med att man även drog på sig utvisningar resulterade det i att Mora kunde kvittera och dra ifrån i målprotokollet. Mora ledde med 4–2 efter första perioden.

I andra perioden utökade Mora ledningen till 6–2 innan Linus Mild kunde trycka dit ett reduceringsmål.

Västerås försökte att ta sig närmare i tredje perioden då man började att spela mer desperat för att skapa chanser framför Moras keeper. Under de sista minuterna satsade Västerås på spel sex mot fyra, men istället för mål framåt kunde Mora rulla in både 7–3 och 8–3. Västerås tränare John Kvist var besviken och försökte att summera matcherna mot Mora.

– Det är surt såklart, idag tycker jag att vi under långa stunder är bra i spelet fem mot fem. Jag tycker att de får mål på skitsaker, de gör många skitmål och då blir det jobbigt att spela. Matchserien totalt vet jag inte vad jag ska säga om, de här resultaten talar inte riktigt för hur matchbilden har sett ut. Man är sjukt besviken nu, men grabbarna borde vara stolta över sin säsong. Det var inget som trodde att vi skulle stå i ett kval när säsongen började, säger John Kvist.

MATCHFAKTA

IBF Västerås – KAIS Mora 3–8 (2–4, 1–2, 0–2)

Första perioden: 1–0 (4.37) Richard Björk (Kevin Holmberg Moreno), 1–1 (10.33) Robin Lundgren (Eric Westlund) spel fem mot fyra, 1–2 (11.28) Linus Hansson (Joakim Vestman), 1–3 (12.15) Albert Östman (Matteus Gavatin), 1–4 (14.38) Johan Tomth, spel fem mot fyra, 2–4 (17.28) Jacob Kihlberg (Patrik Ytterberg).

Andra perioden: 2–5 (6.55) Albert Östman (Matteus Gavatin), 2–6 (10.39) Daniel Simons-Pettersson (Johan Tomth) spel fem mot fyra, 3–6 (10.55) Linus Mild.

Tredje perioden: 3–7 (17.30) Emil Hedström (Matteus Gavatin) mål i tom kasse, 3–8 (19.56) Eric Westlund mål i tom kasse.