Curt Lundmark är överraskad över hur bra Conny Strömberg har varit sedan han värvades till VIK. Foto: Stefan Lindgren/Jonas Edberg

Curre: Så går det för VIK ikväll

Vid seger ikväll i bortamatchen mot Kristianstad kan VIK bli klara för kvalserien. Västeråsaren och före detta förbundskaptenen för Tre Kronor har följt laget under säsongen och tror sig veta hur det kommer att gå. – Jag tror att VIK förlorar ikväll, men på lördag vinner dom, säger han.

Publicerad

Vid seger ikväll i bortamatchen mot Kristianstad kan VIK bli klara för kvalserien.Västeråsaren och före detta förbundskaptenen för Tre Kronor har följt laget under säsongen och tror sig veta hur det kommer att gå. – Jag tror att VIK förlorar ikväll, men på lördag vinner dom, säger han.

Hockeyprofilen Curt Lundmark är en trogen besökare i ABB Arena. Han hoppas, precis som övriga Västerås, att klubben ska lyckas ta sig tillbaka till Hockeyallsvenskan. Efter att ha vunnit hemmamatchen mot Kristianstad i onsdag väntar nu två raka bortamatcher mot skåningarna. Vid seger i någon av matcherna är VIK kvalificerade till kvalserien.

– Det är två svåra bortamatcher, definitivt. Jag tror att killarna är lite nöjda efter segern på hemmaplan senast, så ikväll förlorar dom. Blir det så, så tror jag att det blir en helt annan match på lördag. Då kommer Kristianstad inte ha någon fördel av att spela på hemmaplan. Då blir det istället press på dom att vinna. Därför tror jag att VIK kan spela lite mer avslappnat och vinna.

Vad gäller VIK:s spel är Curre lite bekymrad över det stundtals uddlösa anfallsspelet.

– Försvarspelet klaffar väldigt bra och Dahlblom är duktig i målet. Däremot oroar jag mig mer för anfallsspelet. VIK har förtvivlat svårt att göra mål. Man får inte så många tillfället att göra mål, så dom chanser som man får måste man ta.

– Sedan måste powerplay fungera bättre. Det är jätteviktigt i ett sånt här läge. Nu har man fått in Conny Strömberg som ska leda det här. Det kanske har varit för få matcher och träningar för att hans intentioner ska funka, men man ser i alla fall att det finns embryon till att det ska kunna bli bättre.

42-årige Conny Strömberg har annars varit en succé sedan han anslöt till VIK i mitten av februari, vilket även Curre noterat.

– Jag tycker att han han imponerat. Jag var lite tveksam till vad han skulle tillföra när han kom in i laget. Men i de matcher som jag har sett har Conny gjort det fantastiskt bra. Han ligger bakom mycket av lagets anfallsspel. Han är en playmaker och det var det som man saknade tidigare.

"Otroligt underskattad spelare"

En annan spelare som är viktig för VIK:s anfallsspel är den unge Pontus Holmberg.

– Det finns en otrolig talang hos honom. Han är väldigt skicklig med pucken och har bra speluppfattning. Han gömmer sig inte och visar hela tiden att han vill ha puck, och när han har pucken gör han bra saker med den. Det är det man vill se hos unga killar.

Backen Robin Nilsson får också beröm av Curre.

– Han är väldigt underskattad. Han spelar fantastiskt. Det finns en mening med allt han gör. Det är helt underbart att följa honom när han spelar.

En sak som Curre är mindre nöjd över är – publiksiffrorna.

– Det är tråkigt att västeråsarna inte sluter upp bättre än vad dom gör nu när vi har chansen att få upp VIK i Hockeyallsvenskan.

Powered by Labrador CMS