Joy Harris, Fabien Jacquet, Ellinor Jensen Oscarsson och Richard Karlsson tävlar i vårens Dessertmästarna. Den sjätte säsongen startar med en rejäl twist för de nya deltagarna, som plötsligt inser att konkurrensen är hårdare än de kanske först trott. Foto: Magnus Selander/Kanal 5

Hallstabo tävlar om att bli dessertmästare i tv

För sjätte säsongen ska några av Sveriges vassaste, skickligaste och mest kreativa konditorer göra upp om den åtråvärda Dessertmästartiteln. I årets upplaga av det populära tv-programmet deltar Fabien Jacquet från Hallstahammar, till vardags kökschef vid Wirsbo Herrgård.

Publicerad

En säker väg till hjärtat brukar sägas vara att gå genom magen. Vad skulle då kunna vara mer passande än att duka upp makalösa bakverk, magnifika tårtor, mumsiga maränger och mängder av godis på självaste alla hjärtans dag? Den 14 februari är Kanal 5:s tittarsuccé Dessertmästarna tillbaka med en vårsäsong fylld av godsaker, tävlingsnerver och överraskningar.

Vårens nya tävlande är 24-åriga Ellinor Jensen Oscarsson som är konditor på anrika Gondolen i Stockholm, 26-åriga frilanskonditorn och sociala medier-esset Joy Harris, 31-årige Richard Karlsson som är köksmästare på Grebys Fisk- och Skaldjursrestaurang – samt 45-årige Hallstabon Fabien Jacquet som är kökschef på Wirsbo Herrgård.

De fyra skickliga dessertmakarna får något av en chockstart när de intar bakborden, eftersom tävlingen inleds med en rejäl twist – i form av konkurrens som de inte räknat med. Och vägen till den eftertraktade och prestigefyllda Dessertmästartiteln visar sig vara betydligt längre än de först trott.

– Vi chockstartar den här säsongen på ett sätt som vi aldrig tidigare gjort, och det är väldigt roligt att se hur våra tävlingsinriktade deltagare spänner bågen direkt. Det här blir en säsong med en stor portion dramatik och oväntade vändningar, och naturligtvis helt fantastiska desserter, säger jurymedlemmen Roy Fares.

Programmet leds i vanlig ordning av Roy Fares, Sebastien Boudet och Magnus Johansson.

Dessertmästarna börjar sändas den 14 februari 21.00 på Kanal 5.

Fabien Jacquet, 45

Bor: Hallstahammar

Från: Fontainebeau, Frankrike, sju mil utanför Paris

Övrigt: Fabien är utbildad kock och konditor i Frankrike. Han kom till Sverige för kärlekens skull, efter att han förälskat sig i en svenska i Paris på 1990-talet. Men kulturkrocken var total. Klimatet, människornas försiktighet, butikernas köttfärspaket… Det blev för mycket för den karismatiske fransmannen, som drog till sjöss och jobbade i några år. I slutet på 90-talet kom han trots allt tillbaka, och mötte kärleken på nytt. Efter några år i Göteborg och en sväng tillbaka till Frankrike hamnade han i Västmanland där han i dag arbetar som kökschef på Wirsbo Herrgård. Drömmen är att driva en egen verksamhet med hästar och mat i södra Frankrike. I Dessertmästarna tror han att hans bakgrund som både kock och konditor liksom hans ålder är till fördel.

Powered by Labrador CMS