Hallstabo tävlar om att bli dessertmästare i tv
För sjätte säsongen ska några av Sveriges vassaste, skickligaste och mest kreativa konditorer göra upp om den åtråvärda Dessertmästartiteln. I årets upplaga av det populära tv-programmet deltar Fabien Jacquet från Hallstahammar, till vardags kökschef vid Wirsbo Herrgård.
En säker väg till hjärtat brukar sägas vara att gå genom magen. Vad skulle då kunna vara mer passande än att duka upp makalösa bakverk, magnifika tårtor, mumsiga maränger och mängder av godis på självaste alla hjärtans dag? Den 14 februari är Kanal 5:s tittarsuccé Dessertmästarna tillbaka med en vårsäsong fylld av godsaker, tävlingsnerver och överraskningar.
Vårens nya tävlande är 24-åriga Ellinor Jensen Oscarsson som är konditor på anrika Gondolen i Stockholm, 26-åriga frilanskonditorn och sociala medier-esset Joy Harris, 31-årige Richard Karlsson som är köksmästare på Grebys Fisk- och Skaldjursrestaurang – samt 45-årige Hallstabon Fabien Jacquet som är kökschef på Wirsbo Herrgård.
De fyra skickliga dessertmakarna får något av en chockstart när de intar bakborden, eftersom tävlingen inleds med en rejäl twist – i form av konkurrens som de inte räknat med. Och vägen till den eftertraktade och prestigefyllda Dessertmästartiteln visar sig vara betydligt längre än de först trott.
– Vi chockstartar den här säsongen på ett sätt som vi aldrig tidigare gjort, och det är väldigt roligt att se hur våra tävlingsinriktade deltagare spänner bågen direkt. Det här blir en säsong med en stor portion dramatik och oväntade vändningar, och naturligtvis helt fantastiska desserter, säger jurymedlemmen Roy Fares.
Programmet leds i vanlig ordning av Roy Fares, Sebastien Boudet och Magnus Johansson.
Dessertmästarna börjar sändas den 14 februari 21.00 på Kanal 5.