VSK Fotbolls styrelse som valdes i mars. Fyra av nio medlemmar avgick för två veckor sedan. Bakre raden från vänster: Anna Sjödin (avgått), Madeleine Lundberg (avgått), Thomas Wallin, Tomas Carlsson och Mats Rudolfsson (avgått). Främre raden från vänster: Christina Liffner, Anders Tengström (avgått), Peter Lundqvist och Ado Sadzak. Foto: Dan Kiwii Persson

VSK tvingas kalla till extra årsmöte - och välja ny styrelse

44 av VSK Fotbolls medlemmar har begärt ett extra årsmöte. Detta tvingar klubben att utlysa ett sådant inom två veckor. Val av ny styrelse finns då på dagordningen.

Publicerad

44 av VSK Fotbolls medlemmar har begärt ett extra årsmöte. Detta tvingar klubben att utlysa ett sådant inom två veckor. Val av ny styrelse finns då på dagordningen.

I mitten av mars höll VSK Fotboll årsmöte. Förutom att klubben då presenterade ett positivt eget kapital så valdes en ny styrelse.

Till ny ordförande valdes tidigare vice ordföranden och ekonomiansvariga Christina Liffner.

– Det här är en styrelse med totalkompetens som jag tror väldigt mycket på, sa hon då.

Men mycket har hänt sedan dess. För två veckor sedan valde fyra av styrelsens medlemmar att plötsligt hoppa av sina uppdrag. I ett öppet brev kritiserade de sedan professionaliteten i VSK Fotboll och skrev bland annat att de inte längre kan ta ansvar för klubbens skötsel och ekonomi.

44 medlemmar kräver extra årsmöte

Idag kommer VSK Fotboll att ha ett informationsmöte för sina medlemmar. Inför mötet valde klubben att lägga upp ett dokument på sin hemsida under gårdagskvällen.

Där slår man tillbaka mot kritiken och anklagar avhopparna för att sprida falsk information. Bland annat om klubbens ekonomi.

Man skriver också att avhopparna aktivt arbetar för att avsätta den sittande styrelsen.

Något som nu kan bli verklighet. 44 av VSK Fotbolls medlemmar har nämligen lämnat in ett krav på extra årsmöte till klubben. Och enligt klubbens stadgar måste ett sådant utlysas om minst tio procent av medlemmarna kräver det.

Ekonomi och val av styrelse på dagordningen

VSK Fotboll har nu två veckor på sig att kalla till ett extra årsmöte.

På den dagordning som medlemmarna föreslagit finns bland annat redovisning av ekonomiskt utfall, redovisning av marknadsavtal med VSK Bandy - samt val av styrelse med.

Mötet som VSK Fotboll kallat till ikväll är dock endast ett informationsmöte. Där kommer inga beslut att tas.

Powered by Labrador CMS