Stefan Batan dominerar i VSK:s försvar. Idag tog VSK en ny seger och visar att höstformen sitter i. Foto: STEFAN LINDGREN

Stabilt spel gav ny VSK-seger

VSK Fotboll fina höstform håller i sig. Idag tog laget en ny 3-poängare när man vann över Skellefteå med 2–0 på Solid Park Arena. – Så som vi spelade idag är jag väldigt förtjust i med vårt spel, säger VSK–försvararen Stefan Batan till Västerås Tidning.

Publicerad

befäster serieledningen i Fotbollsettan efter en ny seger. Försprånget till jagande Syrianska är fortsatt 7 poäng med fem omgångar kvar att spela. Dagens hemmamatch mot Skellefteå vanns efter en stabil insats av VSK. Simon Johansson satte 1–0 redan i den 13:e minuten med ett välplacerat skott. 2–0 kom i den andra halvlek efter att nyinbytte Douglas Karlberg hittat rätt.

En av planens bästa spelare var försvararen Stefan Batan som summerar dagens insats på följande sätt.

– Sätt till de sista matcherna ligger vi äntligen rätt med laget. Vi har tålamod med spelet och då öppnar det upp sig och det blir svårt att stå emot, vi rullar på och då kommer även lägena. Vi lyckas att utnyttja två av dem och det var en stabil seger, säger Batan.

Ni fick 1–0 tidigt i matchen, hur viktigt var det?

– Det är bara en fördel, motståndarna går ner sig lite och vårt självförtroende fick en boost. Det kan komma matcher där det låser sig fast man skapar väldigt mycket, men man får inte utdelning och då blir det stressigt ju längre matchen lider. Nu fick vi det här målet tidigt och växte av det och gör en bra match.

Ni fick ett bra tryck under en period efter målet, borde ni ha gjort något mer mål i första halvlek?

– Ja det tycker jag. Vi har ett antal chanser som vi kunde ha utnyttjat. Men det var ändå positivt och vi kom in i paus med en stabil ledning. Vi stressade inte, utan fortsatte vi i andra skulle det bli utdelning igen och det blev det.

Du anslöt till VSK efter sommaruppehållet och har vuxit för varje match, hur ser du ditt spel?

– Det blir så, man kommer in i gruppen och lär känna medspelarna mer och mer och hela klubben och då blir man tryggare i sig. Sedan har man sin erfarenhet och spelar på den, det känns bra och det är kul att spela här.

Sättet som VSK spelar på, är det ett sätt som passar dig bra?

– Absolut, jag är en bollspelare och kan även kriga om det behövs. Jag tycker om när vi vill spela och försöka att kombinera oss till anfallsspel, men jag är kanske den som ”riskar” men jag får väll ta det med min erfarenhet. Så som vi spelade idag är jag väldigt förtjust i med vårt spel.

Nu har ni ett jätteläge att ta er till Superettan. Du har varit i den här situationen tidigare, hur ser du på det avslutande fem matcherna?

– Vi ska bara njuta av situationen vi sitter i. Det är en situation som alla i den här serien skulle vilja byta med oss. Vi ska absolut inte stressa upp oss då vi har allt i egna händer. Det är en skön poängskillnad, det handlar om att inte gå in i tankar att vi har någon kniv mot strupen. Så är det inte, det är de andra lagen som ska känna så. Vi har en stabil serieledning men vi kan absolut inte slappna av för resultaten kommer inte av sig själv.

På pappret har ni inte så tuffa matcher kvar, kan det vara en fara?

– Det är de matcher som man förväntas att vinna som är de svåra. Men kommer vi upp i nivå som vi gjorde idag är det inget snack om saken om att vi vinner, avslutar Stefan Batan.

Vilt jubel efter att Simon Johansson skickat in 1–0 till grönvitt. Foto: STEFAN LINDGREN

Matchfakta, Norrettan

VSK Fotboll – Skellefteå 2–0 (1–0)

Målskyttar VSK: Simon Johansson, Douglas Karlberg

Powered by Labrador CMS