VSK Fotbolls nya styrelse. Bakre raden från vänster: Anna Sjödin, Madeleine Lundberg, Thomas Wallin, Tomas Carlsson och Mats Rudolfsson. Främre raden från vänster: Christina Liffner, Anders Tengström, Peter Lundqvist och Ado Sadzak.

De ska leda VSK Fotboll framåt

VSK Fotboll går en ny vår till mötes. Med plus i kassan och stark framåtanda. – Det känns om en nystart, säger nyvalda ordföranden Christina Liffner.

Publicerad

I måndags hölls Fotboll årsmöte.

Det blev en välfylld tillställning med 76 röstberättigade personer plus många andra nyfikna som ville ta del av informationen om att VSK Fotboll äntligen är helt skuldfritt.

Avgående ordförande Bengt-Åke Nilsson passade på att dela ut ett extra tack till Haci Aslan, Gunnar Heinemann och Peter Brandt som förhandlade fram ett väldigt bra avtal med SL Benfica gällande Victor Nilsson Lindelöf, vilket är grundorsaken till att klubben nu kunnat betala sina skulder.

Klubben redovisar ett eget kapital på 1 659 379 kronor. Totalt var årets resultat för VSK 2 859 284 kronor.

Under mötet röstades dessutom en ny styrelse fram. Till ny ordförande röstades tidigare vice ordföranden och ekonomiansvariga Christina Liffner fram. Liffner har fått idel lovord för sitt intensiva och gedigna arbete med att få ordning på VSK:s tidigare så ansträngda ekonomi.

Hur känns det?

– Det känns bra. Jag har en väldigt stor respekt för uppdraget, säger Liffner till Västerås Tidning.

Finns det en känsla av nystart i VSK Fotboll?

– Ja men det tycker jag nog att det gör på ett sätt. Det här är en styrelse med totalkompetens som jag tror väldigt mycket på. Det känns bra att flera av oss som varit med under de senaste ”gnetåren” finns kvar, och att vi tillsammans fortsätter ta det lugnt och inte rusa i väg för att vi för första gången på långe har ett eget positivt kapital, säger Christina Liffner.

VSK har även på relativt kort tid gjort klart med tre nyförvärv.

– Allsvenska målvakten Alexander Lundin, 24 år, senast från Falkenbergs FF

Har skrivit på 1+1 år.

Alexander Lundin startade 13 matcher i Allsvenskan för Falkenbergs FF och beskriver sig själv som en målvakt som gärna styr försvarsspelet på sitt sätt.

– Jag är explosiv, reaktionssnabb och bra med fötterna. Sen snackar jag mycket och jag vill styra försvaret på mitt sätt, säger den nye VSK-målvakten till hemsidan.

– Jag vill bidra så att laget kan slåss i toppen. Jag anser att Västerås SK är en klubb som ska ligga högre upp än division 1 och jag ska försöka hjälpa klubben till det, fortsätter han.

– Kanadensiska vänsterbacken Alex de Carolis, 24 år

Har skrivit på 1+1 år.

Med en bakgrund i Seattle Sounders U23-lag och senast i Nora BK tar de Carolis klivet upp i divisionerna och ska slåss om en plats i VSK.

– Jag såg VSK förra året när jag spelade i Nora och insåg att det var väldigt nära där jag bodde och jag hörde bara bra saker om klubben. Jag gillar hur supportrarna stöttar klubben och det vill jag vara en del av, säger han till VSK:s hemsida.

I VSK Fotbolls andra träningsmatch för säsongen gjorde de Carolis ett klassmål när han från cirka 30 meter sköt upp bollen i krysset.

– Mittbacken Carl Ekstrand Hamrén, 20, utlånas från Örebro SK över den kommande säsongen.

Ekstrand Hamrén har inte fått någon speltid de senaste säsongerna i Örebro SK. I vintras skrev han ett nytt kontrakt med ÖSK som sträcker sig över två år och det var då man kom överens om en utlåning.

– VSK är en intressant klubb och har ett bra tryck runt laget och föreningen, säger Hamrén till VSK:s hemsida när laget anlänt till Portugal och träningslägret som drog igång i onsdags.

Hans mål är självklart – spela upp VSK till Superettan.

– Jag vill att vi ska göra en så bra säsong som möjligt och att vi går upp, det är allas ambition och det vore jättekul.

Ekstrand Hamrén är mittback och beskriver sig själv följande. – Först och främst är jag en bra försvarsspelare, lång och bra på huvudet. Jag tycker om att ha mycket boll i uppspel. Offensiven har VSK så det gäller att sätta ett stabilt försvarsspel och ha det att falla tillbaka på.

Truppen befinner sig just nu på träningsläger i Portugal.

Seriepremiär i division I norra sker hemma mot Assyriska på skärtorsdagen 13 april.

VSK Fotbolls styrelse i sin helhet:

Ordförande, 1 år: Christina Liffner

Ledamöter, 2 år: Tomas Carlsson, Madeleine Lundberg, Mats Rudolfsson och Anna Sjödin

Ledamöter, 1 år: Anders Tengström, Thomas Wallin, Peter Lundqvist och Ado Sadzak

Powered by Labrador CMS