VSK-tränaren Michael Carlsson om årets enda nyförvärv i den grönvita truppen är landslagsspelaren Christoffer Fagerström. ”Skönt att ha truppen intakt. Det gör att vi startar på en högre nivå när alla varit med ett år”, säger Carlsson. Foto: VSK Bandy och Stefan Borg

VSK-tränaren: ”Vi är med och utmanar på allvar i år”

VSK-herrarna drar igång en ny Elitseriesäsong i morgon hemma mot Frillesås. Enligt tränaren Michael Carlsson kan det bli en trevlig sådan. – Vi är med och utmanar på allvar i år, säger ”Micke”.

Publicerad

Nu är det bara upp till tränaren …

Till skillnad mot damlaget är det inte mycket nytt i den grönvita herrtruppen.

– En in, en ut. Det är skönt att ha truppen intakt. Det gör att vi startar på en högre nivå när alla varit med ett år, säger ”Micke” Carlsson.

Det enda nyförvärvet för året är inte vem som helst – landslagsanfallaren och förra säsongens Rysslandsproffs Christoffer Fagerström.

Känslan inför säsongen?

– Den är god. Jag tycker vi ser starka ut, har hunnit längre med spelidén och satt spelet tidigare i år, säger Carlsson.

VSK inleder med två raka hemmamatcher – Frillesås denna fredag och Motala nästa tisdag – innan det är dags för Bollnäs borta.

Ett stort avbräck är dock att anfallsstjärnan Martin Landström saknas till en början – förmodligen ända fram till jul – på grund av ett brutet ben i handen.

– Tråkigt för Martins skull, han såg stark ut i år. Det är klart att man alltid vill ha spelare av hans kaliber i laget. Men vi har ett spel där vi spelar på många spelare och därför inte är så känsliga. Andra kliver fram. Och så får vi se Martin som en liten joker när han är tillbaka.

På upptaktsträffen inför Elitseriestarten var det åtta tränare av 14 som tippade att Villa Lidköping (som VSK semifinalföll mot i våras över fem matcher) försvarar guldet.

Två tror på VSK. Sirius – och VSK självt.

– Vi är med och utmanar på allvar i år.

För att?

– Vi har matchvinnartyper, en bred trupp och ett bra spel.

Det är väl ungefär vad som krävs för att gå hela vägen?

– Ja, nu är det bara upp till tränaren, avslutar Micke Carlsson med ett garv

Powered by Labrador CMS