Schysst käk har haft många milstolpar och priser att fira de senaste åren.
Schysst käk har haft många milstolpar och priser att fira de senaste åren.

Nytt pris för Schysst käk

Matentreprenörerna Amir och Alex Kheirmand vinner Företagarnas utmärkelse Årets Företagare i Västmanlands län 2023. Priset Årets Unga Företagare tog lantbrukaren Filip Nilsson hem.

Publicerad

Vid en ceremoni på Västerås slott under tisdagen tog Västeråsföretagarna Amir och Alex Kheirmand emot utmärkelsen Årets Företagare i Västmanlands län från landshövding Johan Sterte, skriver Företagarna Västmanland i ett pressmeddelande.

Bröderna driver livsmedelsföretaget Schysst käk som var bland de första i Sverige att erbjuda hemmakebab – en helfabrikatprodukt som är schysst gjord, enkel att laga och rolig att äta. Med åren har sortimentet breddats till att omfatta många olika typer av kebab, bröd, såser och tillbehör. Schysst käk är idag ett av landets snabbast växande livsmedelsföretag och omsatte förra året närmare 300 miljoner kronor.

”Amir och Alex Kheirmand får utmärkelsen Årets Företagare i Västmanlands län dels på grund av sin imponerande och inspirerande företagarresa, men framförallt för att de är vad de heter: schyssta. Amir och Alex arbetar hårt med att de och deras bolag ska agera schysst gentemot både kunder, medarbetare och leverantörer. Det, i kombination med deras trendkänsla och kreativa marknadsföring, gör dem till ett föredöme för andra företagare i hela länet.”

– Vi utser Årets Företagare och Årets Unga Företagare varje år för att uppmärksamma och hylla företagare som är förebilder. Småföretagen har stått för 4 av 5 nya jobb sedan 1990 och är lösningen på många av våra samhällsutmaningar. Genom att lyfta företagare som är förebilder vill vi bidra till att fler vågar satsa på företagande, skapa jobb och bidra med lösningar, säger Företagarnas regionchef Thomas Byström.

I samband med att Amir och Alex Kheirmand utsågs till Årets Företagare i Västmanlands län utsågs även Filip Nilsson som driver Strömsvik Lantbruk till Årets Unga Företagare i Västmanlands län. Amir, Alex och Filip har därmed chans att kamma hem den nationella titeln i respektive kategori på den nationella företagargalan som går av stapeln i Stockholms stadshus den 21 oktober.

Powered by Labrador CMS