Ny ridbana ska ta Ridskolan Strömsholm till nästa nivå

Under 2024 kommer Ridskolan Strömsholm att uppföra en ny ridbana som ska göra anläggningen ännu mer attraktiv.

Publicerad

– Ridskolan Strömsholm har en strategisk plan för verksamheten och i denna ligger att verksamheten ska vara ett nav för ridkonst, utbildning inom ridskola och sport på högsta nivå, där vi utvecklar kunskap, hästar och människor, skriver styrelsen i ett pressmeddelande.

Nyligen fattade Ridskolan Strömsholm AB:s styrelse och Statens Fastighetsverk beslut om att uppföra en ny ridbana, ett projekt som har planerats under en lång tid. Detta ses som ett viktigt steg i Ridskolan Strömsholms utvecklingsplaner mot att tillsammans med systeranläggningen Flyinge AB bli Sveriges främsta mötesplats för utbildning, träning och tävling inom ridsporten.

– Genom den nya Stallplan kan vi i en unik kulturmiljö knyta utbildningsverksamheten till närheten av stallarna och få en förbättrad logistik samt att kunna erbjuda en internationell tävlingsarena. Vi skapar en ny knytpunkt för människor och hästar, säger Mårten Holmqvist, vd för Flyinge AB och Ridskolan Strömsholm AB.

Han fortsätter:

– En ny och större utomhusridbana på Stallplan är viktig del i Ridskolan Strömsholms strategiska plan mot 2030 och därigenom kunna erbjuda högkvalitativa utbildningar och internationella tävlingar i världsklass.

Projektet påbörjas under sommaren och förväntas stå klart under hösten.

– Den nya stora banan på stallplan skapar förutsättningar för träning och tävling av internationell toppklass. Det innebär att stallplan blir en samlingsplats i Mälardalen för utbildning och träning på alla nivåer i dressyr och hoppning, minst från april till oktober. Samt en efterlängtad kvalitetshöjning för Ridskolan Strömsholms egna hästar och studerande, säger Jens Fredricson, stallmästare och sportansvarig på Flyinge AB och Ridskolan Strömsholm AB.

– Det är väldigt positivt att, efter många års planering och anbudsprocesser, vi nu äntligen kan genomföra denna viktiga satsning på Strömsholm. En satsning som kommer ge utveckling för hela området, RS AB och de företag som verkar där. Genom beslut att bygga ut Stallplan tar vi ett viktigt steg mot riksanläggningarna Flyinges och Ridskolan Strömsholms gemensamma vision – Swedish Equestrian Centers of Excellence, avslutar Mårten Holmqvist.

Powered by Labrador CMS