Köpings hamn i miniatyr.
Köpings hamn i miniatyr.

Nu är Köping färdigbyggt på Miniature Kingdom 

Lördagen den 8 juli så inviger Per Ågren, Kommunstyrelsens ordförande i Köping utställningen "Köping i miniatyr" med bland annat Rådhuset, Hästens, Kalklinbanan och gänget från "I en annan del av Köping" på Miniature Kingdom.

Publicerad

I och med detta är den sista biten av Västmanland är färdig då sedan tidigare finns Västerås, Sala, Skinnskatteberg, Strömsholm, Kungsör och Arboga i Miniature Kingdoms 200 kvadratmeter stora miniatyrvärld. 

– Det finns möjlighet hos oss att "gå in i modellen" och "åka med tågen" med våra VR glasögon. Sedan invigningen i januari 2017 har vi haft fler än 67 000 besökare. Förra året var rekord med 15 000 besökare och i år är vi på god väg att nå vårt mål 16 000, säger Folke Anger, ideell vd och styrelseordförande i Miniature Kingdom. 

Miniature Kingdom är ett uppskattat besöksmål som roar alla åldrar från de yngsta som kan trycka på knappar för att bland annat starta bussar och fälla träd, till de äldsta som kan allt om utställningens modelltåg. 

– Idag har vår miniatyrvärld fler än 3 100 figurer med ett antal kändisar, 700 meter räls och 29 tåg. Husen gör vi själva med hjälp av 3D-printrar. I sommar har vi öppet alla dagar fram till den 20 augusti mellan 10-16, säger Folke Anger, ideell vd och styrelseordförande i Miniature Kingdom.

Powered by Labrador CMS