Hitachigymnasiet i Västerås, Sveriges bästa UF-skola 2024.

Hitachigymnasiet utsett till landets bästa UF-skola

Den 28–29 maj arrangerades SM i Ung Företagsamhet i Stockholm. Det blev storslam för Västmanland med fyra guld, tre silver och ett brons.

Publicerad Senast uppdaterad

Ung Företagsamhet i Västmanland plockade hem totalt åtta medaljer, varav fyra guld på SM i Ung Företagsamhet 2024. Totalt medverkade 230 UF-företag, över 800 gymnasieelever från hela landet på SM som arrangerades i Stockholm.

Hitachigymnasiet i Västerås vann det mycket prestigefyllda priset Sveriges bästa UF- skola. Knytpunkten UF från Jensen gymnasium vann tävlingen Årets Socialt Hållbara UF-företag samt tog silver i Årets Tillväxtföretag och Årets Webbsajt. Sustainabook UF tog silver i Årets Affärsplan och Träverket UF knep bronset i Årets Tillväxtföretag. Utöver detta vann även Skälbyskolan i Västerås Årets Monter för grundskolan och slutligen tog UF Västmanland som region hem segern i Årets Rave, en utmärkelse till den region som bidragit med mest energi och pepp under SM.

– SM i Ung Företagsamhet blev en stor succé för Västmanland med hela åtta medaljer & utmärkelser. Knytpunkten UF från Jensen gymnasium i Västerås tog storslam och vann ett guld samt två silver. 

– Anmärkningsvärt är också att Hitachigymnasiet i Västerås vann den prestigefyllda tävlingen Sveriges bästa UF- skola, ett bragdguld då Västmanland var regerande mästare och det är synnerligen ovanligt att en region vinner Sveriges bästa UF-skola två år i rad. Detta är verkligen ett kvitto på att Västmanlands skolor är ytterst framgångsrika och ligger i framkant nationellt. Tillsammans gör vi skillnad, på riktigt, säger en stolt Johan Eliases, regionchef på Ung Företagsamhet i Västmanland.

Motivering Sveriges bästa UF-skola

”Årets UF-skola är en skola som verkligen skiner inom områdena innovation, entreprenörskap och hållbarhet. Här är det tydligt att företagande och UF är en stor del av verksamheten. Lärarna är engagerade och har tillsammans skapat en tydlig plan för hur de ska arbeta på bästa sätt. Denna masterplan omfattar skolans alla tre år, särskilt i ämnesintegration, personlig utveckling och nätverkande med näringslivet.

På skolan tar man även hållbarhet och teknik på största allvar och har lagta det som en viktig del i hur man tänker kring företagande. Med en hög nivå av engagemang och passion har gymnasiet lyckats skapa en skolmiljö där eleverna ständigt utmanas att tänka utanför boxen och sträva mot att bli framtida företagare.

Med alla dessa starka insatser är vi glada att kunna säga att Årets UF-skola i Sverige 2024 är: Hitachigymnasiet i Västerås, Västmanland”.

Powered by Labrador CMS