Köping får sitt första damlag i basket på över 20 år. ”Vi har många unga och talangfulla tjejer ”, säger klubbens Tomas Bandh.
Köping får sitt första damlag i basket på över 20 år. ”Vi har många unga och talangfulla tjejer ”, säger klubbens Tomas Bandh.

Historisk satsning för Köping Stars

Basketklubben utökar verksamheten med ett nytt damlag i division 2.

Publicerad Senast uppdaterad

Förra veckan stod det klart att Köping Stars, som idag har ett herrlag i högsta ligan SBL och flera ungdomslag, kommer att utöka verksamheten med ett damlag.

Truppen presenteras i sin helhet senare i augusti, men klart är att Tilda Björk, en västeråstjej som har gått på basketgymnasiet i Norrköping och Vera Ferm som har spelat i Wetterbygdens utvecklingslag och gått basketgymnasiet kommer att vara en del av Köping Stars historiska satsning, skriver klubben i ett pressmeddelande.

– Att starta upp ett damlag för första gången i Köping Stars historia är stort och en naturlig del i klubbens utveckling. Timingen är också bra då vi har flera talangfulla spelare på tjejsidan, säger Peter Seger, ordförande i Köping Stars, i ett pressmeddelande.

Tomas Bandh.
Tomas Bandh.

Initiativtagarna Tomas Bandh och Rickard Persson har i flera år önskat dra igång ett damlag och nu ”står stjärnorna äntligen rätt”.

– Idén och ambitionen har successivt vuxit fram. Det har gått bra för våra tjejer i ungdomslagen, och vi vill givetvis uppmuntra utvecklingen. Vi har många unga och talangfulla tjejer som behöver få känna på nästa nivå och anta nya utmaningar, säger Tomas Bandh.

Köping Stars damlag kommer under den kommande säsongen att spela i division 2. Tomas kommer att coacha laget tillsammans med Rickard Persson, Abbas Ibrahim. Med kring staben finns även Asmir Avdic och Cecilia Norling.

Hur känns det att presentera den här nyheten?

– Det är jättehäftigt, då vi inte haft ett damlag på över 20 år. Vi har inte kunnat få ihop det innan då vi inte haft tillräckligt många talangfulla spelare, så det känns bra att det går att göra nu.

- Vi kommer ta detta år som ett läroår för att växa oss starkare in i seniorverksamheten och hela tiden sikta högre, säger Tomas.

Powered by Labrador CMS