Inbjudande. Både människor och hundar välkomnas med öppna armar av Therése Haverklint till Åskebro Gård som har cirka 160 sittplatser.

Första året med Åskebro Gård blev en succé: ”Himla tacksam”

Efter att ha drivit butiken Lyckliga Bönan i nio år flyttade Therése Haverklint ut på landet och förverkligade drömmen om ett lantligt café och butik.

Publicerad

Den nya verksamheten öppnade den 6 juli 2023 och när Therése Havreklint ska beskriva det första året svarar hon utan tvekan.

– Det har gått över förväntan, jag är så himla tacksam.

Trots att hon inte har gjort någon reklam överhuvudtaget hade Åskebro Gård i snitt 500 besökare i veckan.

– Det är helt fantastiskt, säger Therése när Västerås Tidning besöker den lantliga idyllen strax utanför Västerås.

I caféet serveras sallader, matiga mackor och hembakt fikabröd och i butiken kan man handla både kläder och inredning eller bara låta sig inspireras av den hemtrevliga stämningen.

Lyckad kombination. På Åskebro Gård kan man både shoppa och fika.

– Butiken öppnade i slutet av september så den har jag utvecklat ännu mer, den är ganska välfylld nu och nyligen började vi sälja kläder som riktar sig till män.

Har du några planer på att utveckla verksamheten ännu mer?

– Jag har en massa tankar och idéer och man skulle kunna utveckla det här hur mycket som helst, men man måste orka och räcka till och hitta rätt personal. Menyn har jag utökat med bakad potatis och lite matigare sallader med linser och vete, samt lite nya bakverk.

Tillsammans med sin sambo Tatu Karppinen har Therése förvandlat ett gammalt sädesmagasin från 1700-talet till en butik om 75 kvadratmeter samt gjort en tillbyggnad på cirka 150 kvadratmeter som rymmer café med 60 sittplatser inomhus och 100 platser utomhus.

Vad har du lärt dig av det gångna året?

– Tidigare har jag jobbat ensam och det jag har lärt mig av det här året är att ta hjälp. Att inte tro att man är en hjälte och klarar allt själv, det var tufft att jobba till 01 nästan varje natt och sedan gå upp tidigt på morgonen, så i år tar jag hjälp redan från början.

Vad tror du är nyckeln till framgången?

– Att jag alltid tänker på människan OCH hunden. De är i fokus för mig. Jag ser till vad jag vill ha och hur jag vill bli bemött när jag kommer till ett ställe. För mig är det viktigt att se människor, man försöker göra det lilla extra för alla kunder, säger Therése och avslutar:

– Jag vill att alla ska känna sig som hemma och vilja sitta en lång stund eller strosa runt i butiken och känna lugnet här på landet.

På lördag firar Åskebro Gård 1-årskalas med fina erbjudanden och underhållning.

Powered by Labrador CMS