Västerås centralstation.

Fler stationer på Bergslagspendeln

Från och med den 22 januari kommer fler tåg stanna vid alla stationer på sträckan mellan Västerås och Fagersta.

Publicerad

På måndag börjar en uppdaterad tidtabell gälla på Bergslagspendeln som går mellan Västerås och Fagersta. Den nya tidtabellen innebär fler tåg som stannar på samtliga stationer längs sträckan.

– Att fler tåg stannar vid alla stationer ger resenärerna bättre möjligheter att resa kollektivt. Vi har jobbat hårt tillsammans med Trafikverket och Tåg i Bergslagen för att få till den här förbättringen. Vi vet att det fortfarande finns utmaningar men med den nya tidtabellen förväntar vi oss att tågtrafiken ska fungera bättre, säger Arne Andersson, förvaltningsdirektör på Kollektivtrafikförvaltningen. 

I den nya tidtabellen kommer majoriteten av tågavgångarna på vardagar stanna vid samtliga stationer, alltså Fagersta N, Fagersta C, Ängelsberg, Virsbo, Ramnäs, Surahammar, Hallstahammar, Dingtuna och Västerås C. 

– Till exempel kommer tåget som avgår klockan 06.33 från Fagersta N mot Västerås stanna i Dingtuna klockan 07.34 och åka vidare för att vara på Västerås C klockan 07.40. Dessutom kommer flera avgångar som ersatts med buss nu kunna köras med tåg, skriver Region Västmanland i ett pressmeddelande.

Den nya tidtabellen gäller till och med den 31 mars 2024.

Powered by Labrador CMS