Tre lite äldre systrar. Med etablerade skådespelarna  Maria Kulle, Jessica Liedberg, Siw Carlsson och Salafödde Emil Almén.
Tre lite äldre systrar. Med etablerade skådespelarna Maria Kulle, Jessica Liedberg, Siw Carlsson och Salafödde Emil Almén.

Etablerad skådespelarkvartett avslutar teatersäsongen i Sura: ”Vemod och humor”

Teatersäsongen i Surahammars Folkets hus avslutas nu på fredag 9 december med ”Tre lite äldre systrar” – med fyra kända skådespelare på scenen.

Publicerad Senast uppdaterad

Vad hände med Olga, Masja och Irina? Besannades deras drömmar om kärlek, frihet och ett bättre liv?

Jag är enormt stolt och glad över denna roliga och sorgliga föreställning

Sissela Kyle

Här får publiken möta Anton Tjechovs Tre systrar igen, en hel del år äldre, i en nyskriven och fristående pjäs av Sofia Fredén i regi av Sissela Kyle.

– Idén om de äldre systrarna har funnits i mig i många år och nu har den äntligen blivit verklighet. Det känns som om alla inblandade; dramatiker, scenograf, kostym, mask och inte minst de underbara skådespelarna har klivit in i en värld där vemod och humor går hand i hand. Jag är enormt stolt och glad över denna roliga och sorgliga föreställning, säger pjäsens regissör, Sissela Kyle om den vemodiga komedin.

De tre systrarna gestaltas av Maria Kulle, Jessica Liedberg och Siw Carlsson och som brorsonen ser vi Emil Almén, född i Sala. ”Tre lite äldre systrar” är en samproduktion mellan Riksteatern och Svenska Teatern i Helsingfors, med urpremiär hos Riksteatern 2022.

Biljetter: Surahammars bibliotek, ICA Nära Virsbo, www.riksteatern.se/surahammar

Powered by Labrador CMS