VSK-supportern Johan Hjulström är vinnare av Svenska Supporterpriset
VSK-supportern Johan Hjulström är vinnare av Svenska Supporterpriset

VSK-supportern som både förenar och inkluderar – utsedd till Sveriges bästa 

VSK-supportern Johan Hjulström hyllas för sitt supporterskap som förenar och inkluderar. ”Det är viktigt att se sina medmänniskor”

Publicerad

Nyligen stod det klart att Johan Hjulström från Västerås är vinnaren av Svenska Supporterpriset. Priset är instiftat av Unibet med syfte att hylla och belöna idrottssupportrar. Före jul presenterades Johan Hjulström som en av 19 finalister och efter ett intensivt juryarbete med Glenn Hysén i spetsen står VSK-supportern som ensam vinnare.

Motiveringen lyder som följer:

”Svenska Supporterpriset finns till för att belöna någon som står för ett schysst supporterskap, som förenar och inkluderar. Någon med passion och engagemang utöver det vanliga, som inspirerar andra att ta efter. Få personifierar detta som Johan Hjulström, gymnasieläraren och Västerås SK-supportern som osvikligt följt sitt lag från läktarplats sedan barnsben. Han har initierat insamlingar som hjälpt till att hålla klubben flytande och släpat byggnadsställningar över halva stan för att få en glimt av matcherna under pandemirestriktioner. På matchdagar hälsar han personligt på varje supporter med deras namn, fast besluten att få så många som möjligt att känna sig sedda. Johan Hjulström är en sann ambassadör för schysst supporterkultur och en ovärderlig tillgång för VSK och svensk idrott. En värdig vinnare av Svenska Supporterpriset 2023.”

Johan Hjulström (till höger) följde – med speciallösningar – VSK även under pandemirestriktionerna.
Johan Hjulström (till höger) följde – med speciallösningar – VSK även under pandemirestriktionerna.

Som slutvinnare har Johan Hjulström tilldelats totalt 60 000 kronor som ska delas lika mellan honom och VSK.

Under en period var det alldeles för många supportar som tog sitt liv på grund av psykisk ohälsa. Efter det bestämde jag mig för att anstränga mig för att se alla och tilltala dem med namn.

– Det känns jättebra. Klubben vill att pengarna ska vigas åt någon typ av supporterevenemang, något positivt som vi kan lyfta.

Bakgrunden till VSK-supporterns beslutsamhet att få alla att känna sig välkomna och sedda på läktaren är sorglig.

– Under en period var det alldeles för många supportar som tog sitt liv på grund av psykisk ohälsa. Efter det bestämde jag mig för att anstränga mig för att se alla och tilltala dem med namn. Det är viktigt att se sina medmänniskor.

Vad tror du om årets säsong?

– Jag är en obotlig optimist i grunden så jag tror och hoppas. Kalle Karlsson har en nykter idé kring klubben och även fast vi inte har samma ekonomiska muskler som de andra lagen så tror jag att vi har förutsättningarna att klara det.

Powered by Labrador CMS