Redo. Klas Brink är redo för Västerås Summer Meet 2023.

"Vi vill vara bra för västeråsarna och de som besöker oss – men vi kan inte göra allt"

I veckan stod det klart att Västerås Summer Meet kommer tillbaka nästa sommar. Från torsdagen den 6 juli till lördagen den 8 juli kommer bilträffen att hållas på Johannisbergs flygfält i Västerås.
Nu berättar Klas Brink varför han väljer att arrangera bilfesten igen.

Publicerad Senast uppdaterad
Cruising. Det är ännu oklart hur det blir med cruisingen i samband med sommarens Summer Meet. Frågan ligger hos bland annat Västerås stad.

Klas Brink säger till Västerås Tidning att de var tvungna att bestämma sig nu för att överhuvudtaget hinna arrangera evenemanget. Det stora arrangemanget inte är något man drar in på en månad eller två.

– Folk förstår inte riktigt hur mycket man måste planera inför ett sånt här event. Och om vi inte hade bestämt oss innan nyår så skulle vi inte få till alla delarna på ett bra sätt. Vi har mycket olika leveranser av varor som inte kommer från Sverige och då måste man vara ute i tid.

Efter årets evenemang var Klas Brink mycket osäker på om han skulle orka med även 2023.

– Det är klart att jag kommer att bli trött den här gången också men eftersom vi i huvudsak bara kommer att jobba med det inne på fältet så blir det mindre jobb. Jag kommer så klart att vara behjälplig på alla sätt och sprida information, men inte ha något huvudansvar för hela stora crusingen.

Han förklarar att många av dem som tittar på cruisingen eller deltar aldrig ens varit ute på Johannisbergsfältet.

– Det är ett stort evenemang och redan inför förra året kände vi att vi inte ville ha ansvar för cruisingen också, det blir helt enkelt för mycket och vi vet att de flesta av dem som besöker cruisingen inte heller är mina och Summer Meets egentliga kunder. Vi vill vara bra för västeråsarna och de som besöker oss men vi kan inte göra allt.

Under året har diskussioner med Västerås stad och olika myndigheter förts för att kunna ta beslut om Summer Meets framtid.

– Till exempel gjorde valet att vi fick vänta, men det blir som det ser ut nu inga större förändringar, så vi måste fortsätta diskutera ihop oss för att hitta en lösning. Själv skulle jag vilja att vi skulle kunna bestämma långsiktigt, kanske i en femårsplan, vem som tar ansvar för vad, då skulle vi kunna fokusera på det vi gör och få till ännu bättre saker.

Något Klas skulle önska var att flera inom Västerås stad kom ut till fältet för att se hur mycket positivt det ger till samhället.

– Vi bjöd in hela kommunstyrelsen, kommunfullmäktiges ledamöter och andra högre tjänstemän att besöka Västerås Summer Meet för att få se vilket fint och trevligt event det är. Och de som kom tyckte att det var ett häftigt och fint arrangemang. Tyvärr var det bara 4 personer av cirka 180 som vi bjöd in som kom, säger Klas Brink och fortsätter:

– Jag tycker att intresset är lite väl svagt för ett event som ger så mycket pengar till Västerås stad och näringsliv. Vi gör Västerås känt inte bara i landet utan i hela världen. Tyvärr förstår de flesta inte att själva eventet är det som händer på fältet inte det som händer på stan.

Powered by Labrador CMS