Siktar högt. Rodde Vera och Martin Larsson från Westeros trail running society hoppas nå nya insamlingshöjder för Musikhjälpen när de arrangerar eventet ”Skrapan 144 timmar”. Foto: Henrik Nilsson/Jonas Bergkvist

Västeråsarna som siktar högt för att stödja Musikhjälpen

Musikhjälpen kommer till stan, det är det inte många som har missat. Insatserna för att samla in pengar är det gott om. Här är Västeråsgänget som garanterat siktar högst.

  • Publicerad 08:33, 16 nov 2019

För att stödja Musikhjälpen är det tusentals människor i hela Sverige som på olika vis är med och samlar in pengar till årets tema ”Sex är inte ett vapen”.

Förra året samlade Musikhjälpen in över 50 miljoner kronor då temat var ”Alla har rätt att funka olika”

Givetvis är det gott om initiativ i värdstaden Västerås. Ett gäng som hoppas nå nya insamlingshöjder är ”Skrapan 144 timmar”. Det är Westeros trail running society – ett öppet nätverk av löpare – som ska samla in pengar till Musikhjälpen genom att springa upp för Skrapans 22 våningar. Deltagarna betalar in en summa för att få vara med.

Martin Larsson, en av initiativtagarna tillsammans med Rodde Vera, berättar att man vid tidigare tillfällen också sprungit upp i Skrapan, en bestigning som är ungefär 70 höjdmeter med cirka 500 trappsteg.

– Och nu när Musikhjälpen kommer till Västerås såg vi det som ett ypperligt tillfälle att göra lite samhällsnytta, säger Martin Larsson.

Kontakt togs med Tina Molander på Hotel Plaza som tyckte att det var en bra idé och sedan har det fortsatt på den vägen.

Martin Larsson säger att alla kan vara med och bidra efter sina förutsättningar, inte bara nätverkets medlemmar.

– Man tar sig uppför, att springa går inte då tar man slut för fort. Så hinner man en, två, eller många fler varv spelar ingen roll, det enda kravet är att man rör sig. Ner tar man av säkerhetsskäl via hissen.

För att vara med betalar man minst 100 kronor och man springer hur många timmar man vill. Och man kan naturligtvis skänka en summa utan att själv springa.

– Man kan även välja att boka en Bergsutmaning, där man sammanlagt springer så högt som till exempel välkända Kebenekaise eller Mount Everest, där till exempel Kebenekaise är 30 varv uppför Skrapans trappor. Det här verkar tilltala många, säger han.

Hittills har cirka 150 deltagare anmält sig men det finns fortfarande timmar kvar att fylla.

– Till exempel så kommer det ett gäng brandmän från MBR. De kommer att springa i full utrustning, larmställ och rökskydd. Skultuna IS damfotbollslag deltar och en niondeklass från Sala kommer att ha sin gymnastiktimme i Skrapan.

Under de 144 timmarna, lika länge som programledarna sitter i sin glasbur, lika länge kommer man att springa uppför den, som Martin Larsson säger, något större glasburen – Skrapan.

– Under alla de 144 timmarna har vi ett samarbete med Öppna kanalen, www.okvasteras.se, som direktsänder från Skrapan så att man live kan gå in och titta på dem som springer. Varje kväll kommer vi också att ha en liten talkshow där vi sammanfattar dagen tillsammans med några gäster.

För att bidra eller anmäla dig gå in på www.westerostrail.se och följ länkarna.

Musikhjälpens topplista

”Skrapan 144 timmar” låg på torsdagen på Musikhjälpens topplista, plats 6, med sina totalt 19 150 insamlade kronor.

Så här ser topp-5 ut:

1) Pantamera med esporten – 142 732 kr

2) Nordegren Epstein i P1 – 92 000 kr

3) Mor Mia – 28 020 kr

4) 52 Veckors Musik – 21 693 kr

5) Världens största baklava – 19 190 kr

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

BUSINESS

Lågt nyföretagande i Västmanland

Nu sjunker åter nyföretagandet efter det senaste årets uppgång. Under juli månad nyregistrerades 12,1 procent färre företag på Bolagsverket än i juli förra året visar Nyföretagarbarometern från...tisdag 3/8 15:22

ABB köper europeiskt robotföretag

Robotföretaget ASTI köps upp av ABB, meddelade företaget i ett pressmeddelande i veckan.fredag 23/7 9:47

Efter 22 månaders uppgång – nu sjunker arbetslösheten i Västmanland

Sedan juni 2019 har arbetslösheten i Västmanlands län ökat, men i maj vände utvecklingen då andelen arbetslösa sjönk jämfört med året innan. Under maj månad rapporterade Västmanland en total...tisdag 15/6 21:03

Han är Årets företagare i Västerås

Coronakrisen satte tillfälligt stopp för TB Printsolutions kraftiga tillväxt. Nu har företagets vd Jonas Bergström utsetts till Årets Företagare i Västerås – och siktar nu på att få företaget att...söndag 30/5 13:32

LAGFOTON FRÅN KLUBBARNA

Lagfoton från klubbarna

Foto: EXPRESSBILD

SMAKFULLT

Hon är Västerås Tidnings nya vinskribent: ”Viner ska inte vara något snobbigt”

Jenny Asplund hoppas kunna inspirera med sina tips Västeråstjejen Jenny Asplund är sommelier och etablerad vinskribent. Nu ska hon dela med sig av sina kunskaper till Västerås Tidnings läsare. – Det känns väldigt kul och spännande att ha fått den här...tisdag 22/6 20:20

Grillen är laddad inför helgens ölfestival

På fredag går startskottet för ölfestivalen Coppersmith´s med vänner. Men redan under onsdagen tändes grillarna på området. – Köttet ska ligga på grillen i 12 till 14 timmar, så för att hinna måste...onsdag 26/5 16:18

Nu har kaféet på den gamla räkbåten öppnat

Under torsdagen öppnar Rederi Mälarstaden det nya kaféet på M/S Tor nere vid Elbakajen. – Vi har forskat lite och tror att det här är Västerås första flytande kafé, säger Tobias Gustafsson,...torsdag 13/5 15:13

QUIZ

Nu är musikfesten igång – testa dina Mello-kunskaper

QUIZ: Vad kan du om Västeråsbidragen i Melodifestivalen? Under åren har ett antal västeråsare varit med och satt färg på Melodifestivalen, inte minst Loreen som gick hela vägen och vann Eurovision Song Contest med sin låt Euphoria. Frågan är hur mycket du...lördag 6/2 20:00

E-TIDNING