Siktar högt. Rodde Vera och Martin Larsson från Westeros trail running society hoppas nå nya insamlingshöjder för Musikhjälpen när de arrangerar eventet ”Skrapan 144 timmar”. Foto: Henrik Nilsson/Jonas Bergkvist

Västeråsarna som siktar högt för att stödja Musikhjälpen

Musikhjälpen kommer till stan, det är det inte många som har missat. Insatserna för att samla in pengar är det gott om. Här är Västeråsgänget som garanterat siktar högst.

  • Publicerad 08:33, 16 nov 2019

För att stödja Musikhjälpen är det tusentals människor i hela Sverige som på olika vis är med och samlar in pengar till årets tema ”Sex är inte ett vapen”.

Förra året samlade Musikhjälpen in över 50 miljoner kronor då temat var ”Alla har rätt att funka olika”

Givetvis är det gott om initiativ i värdstaden Västerås. Ett gäng som hoppas nå nya insamlingshöjder är ”Skrapan 144 timmar”. Det är Westeros trail running society – ett öppet nätverk av löpare – som ska samla in pengar till Musikhjälpen genom att springa upp för Skrapans 22 våningar. Deltagarna betalar in en summa för att få vara med.

Martin Larsson, en av initiativtagarna tillsammans med Rodde Vera, berättar att man vid tidigare tillfällen också sprungit upp i Skrapan, en bestigning som är ungefär 70 höjdmeter med cirka 500 trappsteg.

– Och nu när Musikhjälpen kommer till Västerås såg vi det som ett ypperligt tillfälle att göra lite samhällsnytta, säger Martin Larsson.

Kontakt togs med Tina Molander på Hotel Plaza som tyckte att det var en bra idé och sedan har det fortsatt på den vägen.

Martin Larsson säger att alla kan vara med och bidra efter sina förutsättningar, inte bara nätverkets medlemmar.

– Man tar sig uppför, att springa går inte då tar man slut för fort. Så hinner man en, två, eller många fler varv spelar ingen roll, det enda kravet är att man rör sig. Ner tar man av säkerhetsskäl via hissen.

För att vara med betalar man minst 100 kronor och man springer hur många timmar man vill. Och man kan naturligtvis skänka en summa utan att själv springa.

– Man kan även välja att boka en Bergsutmaning, där man sammanlagt springer så högt som till exempel välkända Kebenekaise eller Mount Everest, där till exempel Kebenekaise är 30 varv uppför Skrapans trappor. Det här verkar tilltala många, säger han.

Hittills har cirka 150 deltagare anmält sig men det finns fortfarande timmar kvar att fylla.

– Till exempel så kommer det ett gäng brandmän från MBR. De kommer att springa i full utrustning, larmställ och rökskydd. Skultuna IS damfotbollslag deltar och en niondeklass från Sala kommer att ha sin gymnastiktimme i Skrapan.

Under de 144 timmarna, lika länge som programledarna sitter i sin glasbur, lika länge kommer man att springa uppför den, som Martin Larsson säger, något större glasburen – Skrapan.

– Under alla de 144 timmarna har vi ett samarbete med Öppna kanalen, www.okvasteras.se, som direktsänder från Skrapan så att man live kan gå in och titta på dem som springer. Varje kväll kommer vi också att ha en liten talkshow där vi sammanfattar dagen tillsammans med några gäster.

För att bidra eller anmäla dig gå in på www.westerostrail.se och följ länkarna.

Musikhjälpens topplista

”Skrapan 144 timmar” låg på torsdagen på Musikhjälpens topplista, plats 6, med sina totalt 19 150 insamlade kronor.

Så här ser topp-5 ut:

1) Pantamera med esporten – 142 732 kr

2) Nordegren Epstein i P1 – 92 000 kr

3) Mor Mia – 28 020 kr

4) 52 Veckors Musik – 21 693 kr

5) Världens största baklava – 19 190 kr

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

BUSINESS

Ny stor etablering – Västerås på väg att bli ett livsmedelskluster

Ica och Hilton finns redan på Hacksta. Nu etablerar sig en ny jätte inom livsmedel på området. Det är är Finax som planerar att starta en kvarn och produktionsanläggning under 2022. – Det finns...torsdag 15/4 11:08

Tidigare riksdagspolitikern klar för nytt toppjobb

Anna Wallén, socialdemokrat och tidigare riksdagsledamot för Västmanland, har rekryterats som ny näringspolitisk expert till svenska besöksnäringen branschorganisation Visita. – Vi är mycket glada åt...måndag 12/4 14:13

Klart med ny vd till Almi

Det blir Mikael Fällman som blir ny vd för Almi Företagspartner Mälardalen. Fällman kommer från rollen som affärschef på Almis kontor i Västerås.torsdag 8/4 11:09

De kan bli Årets företagare i Sura

Nu ska Årets företag i Surahammar utses. I veckan släppte Företagarna nomineringarna till priset.söndag 28/3 21:20

SMAKFULLT

Amerikanska mackor på menyn i Slakteriet

Slakteriet Saluhallen har fått ännu ett nytillskott. Det är sandwichrestaurangen Sidewalk Sandwiches som drivs av Linus Lööw som öppnade fredagen den 12 februari Linus Lööw vill att man ska känna det...lördag 20/2 8:36

Startade salladsboomen – nu öppnar de på Erikslund

Salladshjältarna fortsätter kampen mot snabbmatszombisarna Det är salladsboom i Västerås! Och de som startade trenden i Västerås var Salladsmagasinet på Hälla. Nu tar företaget ett nytt steg och expanderar verksamheten. – Nästa år öppnar vi även på...lördag 28/11 8:52

Ny bistro öppnade – i containerboxarna

En bit utanför Erikslunds shoppingcenter vid E18 mot Köping ligger den nyöppnade vägkrogen Bistro Box. Restaurangen har ett säreget, intressant utseende där den yttre designen ser ut att bestå av...fredag 27/11 10:36

QUIZ

Nu är musikfesten igång – testa dina Mello-kunskaper

QUIZ: Vad kan du om Västeråsbidragen i Melodifestivalen? Under åren har ett antal västeråsare varit med och satt färg på Melodifestivalen, inte minst Loreen som gick hela vägen och vann Eurovision Song Contest med sin låt Euphoria. Frågan är hur mycket du...lördag 6/2 20:00

E-TIDNING