Utökar verksamheten. Västeråstidningsägarna Peter Alexandersson, Daniel Bjernedal och Jonas Edberg förvärvar Mitt i-tidningarna i Enköping och Bålsta.

Västerås Tidning utökar – köper upp tidningar i Enköping och Bålsta

Ägarna av Västerås Tidning utökar tidningsverksamheten genom att förvärva tidningarna Mitt i Enköping och Mitt i Bålsta.

Publicerad

– Vi har alltid vurmat för gratistidningar och i vårt entreprenörskap ligger det i planen att både skapa större affärer och större affärsområden. Vi älskar gratistidningen utifrån ett demokratiskt och samhällsnyttigt perspektiv och vi vet att den gör skillnad för både näringsliv och läsare, säger Peter Alexandersson, vd och en av ägarna av Västerås Tidning.

I samband med affären kommer de båda tidningarna att slås ihop under det nygamla namnet Ena-Håbo Tidningen.

– Enköping är geografiskt nära oss i Västerås så det känns som att vi har mycket att vinna på att arbeta bredare. Tillsammans blir vi ännu starkare – vilket kommer att gynna läsarna i båda regionerna, säger Peter Alexandersson.

Övertagandet innebär att tidningsproduktionen förläggs till huvudkontoret i Västerås, men övrig verksamhet kommer att vara kvar lokalt i de båda kommunerna.

Jonas Edberg, chefredaktör och ansvarig utgivare för Västerås Tidning, bli ansvarig utgivare även för Ena-Håbo Tidningen.

– Vi anser att det är mycket viktigt med lokal journalistik. Vi kommer därför att behålla reportrar på plats i Enköping och Bålsta. För att göra en bra lokaltidning behöver journalisterna befinna sig i området som de verkar i och rapporterar ifrån, säger Jonas Edberg.

Västerås Tidning distribueras genom tidningsställ och till hushåll i Västerås, Hallstahammar och Surahammar i en upplaga om 91 000 exemplar i veckan.

Mitt i Enköping har haft en upplaga på 23 000 exemplar och upplagan för Mitt i Bålsta har varit 10 000 exemplar.

Det första numret av den nya tidningen kommer att distribueras till hushållen via Svensk direktreklam, SDR, under helgen vecka 32 (12-13 augusti) och då som en gemensam tidning med en total upplaga på 33 000 hushållsdistribuerade exemplar plus tidningarna som läggs ut i tidningsställ.

I samband med uppstarten kommer även en ny lokal nyhetssajt att lanseras för Ena-Håbo Tidningen.

Powered by Labrador CMS