Västerås streetfood 2023

Västerås Streetfood blir en del av Tjejkvällen i Västerås city

Västerås Citysamverkans evenemang Tjejkvällen får ett nytt inslag i år.

Publicerad

Tidigare år har International food festival ägt rum samtidigt som Tjejkvällen men i år ligger fokus istället på det lokala, skriver Västerås Citysamverkan i ett pressmeddelande.

– Vi har vi valt att istället fokusera på det lokala i år och därmed fördjupa samarbetet med Västerås Streetfood. Vi har jobbat med Josefin och Mr Mango i flera år, och de är ju en av våra medlemmar, så det känns som ett helt naturligt steg. Vi vet ju att Tjejkkvällen brukar vara ett event som drar mycket människor in till city och förhoppningsvis ska det här locka ännu fler in till stadskärnan, säger Maria Martinsson, vd för Västerås Citysamverkan.

Josefin Jackson, som driver Västerås Streetfood, ser fram emot att låta matmarknaden bli en del av Tjejkvällen.

– Västerås City har stöttat oss i flera år och det känns riktigt kul att vi kan ta det ett steg till nu. Förhoppningsvis skapar vi en ny succé som blir ett återkommande inslag under Tjejkvällen.

En annan nyhet under Västerås Streetfood är att en tävling kommer att ske på matmarknaden där alla utställare som vill kan tävla med egna matbidrag. En jury kommer att få utse vinnaren, och vilka den består av kommer att avslöjas inom kort.

Tjejkvällen kommer i år att äga rum 23 maj, och Västerås streetfood pågår 23-26 maj.

Powered by Labrador CMS