Liveband. Västeråsbandet Microcurrent intar Berget-scenen den 14 juni. Tidigare i år representerade de Västmanland i musiktävlingen Imagine Sweden.

Ungdomsfestivalen Berget byter dag och plats – intar Spårharpan

Tidigare år har kulturfestivalen Berget gått av stapeln på Djäkneberget efter nationaldagsfirandet. I år byter festen både dag och plats.

Publicerad

Fredagen den 14 juni är det dags för unga musiker att inta scenen på Spårharpan i Västerås i samband med kulturfestivalen Berget. Festivalen som lockat musikintresserade sedan 2019 är unik då den arrangeras av ungdomar, för ungdomar, skriver Västerås stad i ett pressmeddelande.

Kvällen inleds med lokala indiebandet Hayfever och fortsätter med akter från bland annat Västerås, Uppsala och Stockholm.

Nya spelplatsen Spårharpan ligger intill centralstationen och har länge stått tom. I väntan på att det gamla järnvägsområdet ska byggas om till Västerås nyaste stadsdel – blir det nu en scen för unga band inom rock, indie och punk.

– Det har varit väldigt roligt att anordna från början till slut, responsen vi fått har varit väldigt positiv och många är glada för att det händer något för att främja musik och kultur i stan, säger Malin Gottberg, som är en av arrangörerna.

På plats finns även konstnärskollektivet Konstigt bra. Berget är en kostnadsfri festival av och för unga mellan 16 och 25 år. Festivalen äger rum den 14 juni klockan 17.00–21.00 och är alkohol- och drogfri.

Powered by Labrador CMS