Richard Lagberg arrangerar en deltävling i SM i rundpingis.
Richard Lagberg arrangerar en deltävling i SM i rundpingis.

Succén tillbaka – nu ska Västerås mästare i rundpingis utses

2019 arrangerades kval till SM i rundpingis på Steam Hotel och evenemanget blev en succé. Den 10 juni blir det en favorit i repris.

Publicerad Senast uppdaterad

– Det är jätteroligt att kunna hitta på en kul grej som alla kan vara med på där detta också är en direktkvalificering till finalen i inofficiella rundpingis-SM på Ugglan Boule & Bar i Stockholm, berättar Richard Lagberg som själv var och spelade rundpingis på Ugglan 2018.

När hans vän Jan Larsson föreslog att de skulle ta tävlingen till Västerås var Steam Hotel det självklara valet att fråga om ett samarbete.

På Ugglan Boule & Bar på Södermalm i Stockholm är det nu kval varje onsdag inför den slutgiltiga drabbningen där varje delfinalist gör upp om titeln i det som är det inofficiella sverigemästerskapet i rundpingis. Tävlingen i Västerås har alltså samma status som en sådan kvalomgång.

– Förra gången blev verkligen en succé med riktigt härlig stämning. Precis som förra gången kommer det vara bra musik i fin ljudanläggning och egen bar i tävlingslokalen.

Bild från evenemanget 2019. Nu ska en ny mästare koras.
Bild från evenemanget 2019. Nu ska en ny mästare koras.

Den 10 juni är det dags igen och anmälan är öppen. Arrangören ordnar med racket och man spelar enligt samma regler som Ugglan Boule & Bar har vid sina tävlingar.

”Kl.18:00 är man välkommen att värma upp sina pingisarmar så man står redo för överskruv kl.19:00 då kvalet startar. Vi spelar 25 personer på vardera bord i 5 omgångar där vinnaren på varje bord i varje omgång går till finalbordet. Väl där avgörs det prestigefulla slaget i vem som åker och representerar vårt kval på SM i rundpingis. Utöver den stora äran utlovas såklart även andra fina priser!”

Anmälningsavgiften är 100 kronor (eller valfritt högre belopp) och går oavkortat till Lokala Hjälpen.

– Vi tycker det känns bra att stötta en lokal hjälporganisation, säger Richard.

HÄR kan du anmäla dig till tävlingen.

Powered by Labrador CMS