Prisas. Steam Hotel har kammat hem en internationell utmärkelse. ”Det känns fantastiskt bra”, säger vd Sonny Petersson och hyllar sina medarbetare.

Steam Hotel tog hem internationellt pris: ”Känns fantastiskt bra”

Steam Hotel har uppmärksammats internationellt. Som vinnare av Muse Hotel Awards i kategorin Destination Hotel. ”Vi är så stolta över den här utmärkelsen”, säger Steam Hotels vd Sonny Petersson till Västerås Tidning.

Publicerad Senast uppdaterad

Muse Hotel Awards är en internationell tävling instiftad 2015 av International Awards Associate. 

Priset är till för att hedra exceptionella hotell med hög grad av gästfrihet och iögonfallande design. 

I Muse Hotel Awards ställs branschledande internationella aktörer inom hotell- och hotelldesign mot varandra. 

Priset går till den mest kreativa insatsen som bidrar till att inspirera fler att fortsätta tänja på gränser och tar hotellbranschen framåt.

Vi får tag på en sprudlande glad vd Sonny Petersson. 

Grattis, hur känns det?

– Tack, det känns så fantastiskt bra. Också just för att vi vinner i kategorin ”Destination Hotel”. Det stärker det vi jobbar med och det vi vill vara – en destination. Vi är så stolta över att få den här utmärkelsen.

Utveckla just vad som kännetecknar ett destinationshotell?

– En reseanledning. Att vi är en destination i destinationen. Hotellet är målet. Vi säljer inte bara hotellrum, vi säljer en upplevelse. 

Vad betyder en sådan här utmärkelse för er? 

– Det betyder att vi får en bekräftelse på allt vi har gjort, allt vi gör och att vi är på rätt väg framåt, säger Sonny Petersson och lyfter alla sina medarbetare: 

– Visst, vi har en helt fantastisk byggnad. Men det här hade inte varit möjligt utan våra medarbetare – de är hjärtat, pulsen, själen.

En annan del som bara växer i det gamla ångkraftverket är ”Steam Live”. Senast den gångna helgen i form av Tomas Andersson Wij och Cornelia Jakobs.

Det här hade inte varit möjligt utan våra medarbetare – de är hjärtat, pulsen, själen

– Det ska alltid hända nåt hos oss. 95 procent av besökarna på spelningarna är externa, det känns kul att bidra till Västerås nöjesliv. 

Det är inte första gången Steam Hotel uppmärksammas. 2021 tog hotellet emot SAMI:s (Svenska artister och musikers intresseorganisation) utmärkelse Guldnoten som tilldelas en verksamhet som använder sig av upphovsrättsskyddad musik på ett aktivt, hållbart och uppfinningsrikt sätt för att driva sin verksamhet framåt.

Och förra året var hotellet nominerat till Stora turismpriset, av många ansett som Sveriges viktigaste utmärkelse inom besöksnäringen. Priset delas ut av Tillväxtverket och Sveriges Kommuner och Regioner. 

Steam Hotel öppnade 2017 i Västerås. Med sina 263 rum, 16 konferensrum och två restauranger har Steam haft en konstant hög beläggning på omkring 96 procent året om. I antal räknat: 160 000 gästnätter.

Destinationshotellet Steam Hotel.
Powered by Labrador CMS