Foto: Andreas Sundgren/The Steam Hotel

Steam Hotel kan vinna nationellt turismpris

Den 6 december tävlar Steam Hotel om Stora Turismpriset. Det är Västmanland Turism, en del av Region Västmanland, som nominerar hotellet för att de genom ett innovativt marknadsarbete blivit ett besöksmål som "både branschen och näringslivet refererar till och följer med spänning".

Publicerad Senast uppdaterad

– Steam Hotel har förnyat bilden av vad ett hotell kan vara. Att göra om ett 100 år gammalt ångkraftverk och ge ny energi till en hel stad är unikt i svensk hotell- och besöksnäring. Genom att ständigt tänka nytt lyckas Steam Hotel överraska och välkomna över 200 000 gäster årligen, säger Henrik Wester, turismchef vid Västmanland Turism, i ett pressmeddelande.

Mycket stolta över nomineringen

– Vi är mycket stolta att bli nominerade till Stora Turismpriset. Vår drivkraft är att varje dag skapa upplevelser där vi kan se gästen i ögonen och vara stolta över det vi skapar. Magin skapas när våra kollegor ler och våra gäster kommer tillbaka. Sedan starten 2017 har vi nått flera drömgränser, byggt ut och byggt om, men än är vi inte färdiga. Ibland känns det som att vi är en del av stadsutvecklingen i området – och det är vi väldigt glada för. Vi är måna om att skapa mervärde för staden, säger Felix Fuchs, vd, Steam Hotel.

Steam Hotel har över 450 medarbetare med över 70 olika nationaliteter. Verksamheten mäter och följer upp ett medarbetarindex två gånger varje månad, med fokus på välmående och långsiktighet. Hotellet är även Svanen-certifierat och arbetar målmedvetet med att minska energiförbrukning och klimatpåverkan. 

– Steam Hotel har en dragningskraft som påverkar hela Västerås som besöksmål. De inspirerar och samarbetar med andra aktörer, vilket stärker Västerås attraktionskraft och utbud. Steam Hotel har även lyckats vinna västeråsarnas hjärtan i och med att de står för 30 procent av gästnätterna på hotellet, säger Sofie Lidholm, utvecklingschef på Visit Västerås.

Stora Turismpriset har delats ut sedan 1993 och varje län utser en kandidat genom den regionala turismorganisationen. Priset delas ut av Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism. Årets utdelning sker den 6 december på Münchenbryggeriet, Stockholm, i samband med den nationella konferensen Besöksnäringen på agendan. 

Vinnare blir den kandidat som bäst uppfyller tre kriterier:

· Huvudkriterium: Pristagaren bidrar till nytänkande och innovativ utveckling av besöksnäringen.

· Hållbarhetskriterium: Pristagaren utvecklar metodiskt och målmedvetet en hållbar verksamhet.

· Kunskapskriterium: Pristagaren utvecklar, sprider och delar nya färdigheter och kunskaper för att stärka besöksnäringen.

Powered by Labrador CMS