Sommarrapporten: Tyst minut på Summer Meet efter dödsolycka

★ FREDAG 5 JULI • Vädret: Fortsatt ostadigt • Guiden: Många tips på sommaraktiviteter

God morgon Västerås! 

Det har hänt: En tyst minut kommer att hållas idag runt lunchtid under Summer Meet efter dödsolyckan på E18 vid Sörstafors i går, rapporterar P4 Västmanland. Det var en veteranbil och skåpbil som frontalkrockade på E18. En man i 40-årsåldern omkom och fem personer skadades i olyckan. 

Så blir vädret enligt SMHI: Fortsatt svalt och ostadigt sommarväder. Dagstemperatur 14–17 grader. 

Guiden – det händer i Västerås:

 Här kan ni läsa om våra kostnadsfria sommarlovstips.

Summer Meet

Plats: Johannisbergs flygfält och Sjöhagsvägen

Tid: Till och med lördag 

Vad: Det kommer att bli bilbedömningar under fredagen och lördagen i flera klasser. Dessutom som vanligt ett stort swapmeet med säljare som representerar bilintresse och kulturen kring detta, mat och musik i Strip Bar, tävlingen Best carsound (motorljud), modevisning och populära Pinup contest. Öppettider: fredag 8.00–18.00, lördag 8.00–17.00. Mer info på hemsidan vasterassummermeet.se

Varos Cruising under Summer Meet

Plats: Sjöhagsvägen mm

Tid: Från torsdag 17.00 fram till lördag 

Vad: I samband med bilutställningen Summer Meet på Johannisberg arrangerar föreningen en folkfest för västeråsare samt tillresta bilentusiaster i form av cruising. På fredagen klockan 17.00–19.00 är det nypremiär för populära Finbilscruisingen. 

Par-SM i discgolf 

Plats: Hässlö discgolfbana

Tid: Lördag–söndag 6–7 juli från 7.00 båda dagarna

Vad: Sverigeeliten kommer till Västerås och Hässlö för att göra upp om SM-medaljer i tre klasser. Intresset är stort, maximalt startfält och flera hemmahopp från arrangerande Västerås DGC.

Utställning: Förskjutningar

Plats: Västerås konstmuseum

Tid: Under öppettiderna fram till 26 augusti.

Vad: Martha Ossowska Persson och Ylva Carlgren tillhör samma konstnärsgeneration. De rör sig inom skilda tematiska kretsar, arbetar med olika uttryck och utstrålar olika energier. Verken i utställningen är laddade med en spänd närvaro. 

Utställning: Fokus på Akvarell – verk ur Samlingen

Plats: Västerås konstmuseum

Tid: Under öppettiderna fram till 26 augusti.

Vad: Akvarellen har en lätthet och spontanitet som få andra medier har. Här finns verk med det lätta, ljusa och spontana, och andra verk med det djupsinniga och dunkla.

Guidad tur inom Anundshögsområdet

Plats: Anundshög

Tid: Hela sommaren måndag–söndag klockan 11.00 samt 14.00 måndag, onsdag–fredag och söndag

Vad: Följ med arkeologer på visning av ett av Sveriges mäktigaste forntidsområden. Visningen tar cirka 45 minuter. Onsdagar och söndagar kl 14 fortsätter turen upp på Badelundaåsen, förbi spännande gravfält till en stenlabyrint. Turlängd ca 1,5 timme. Biljett behöver bokas innan turen startar, se www.tickster.se 

Järnåldersliv

Plats: Anundshög

Tid: Alla dagar 10.00–16.00 till och med 11 augusti

Vad: Även denna sommar går det att pröva på hur järnålderns människor levde – på riktigt. Här kan besökare i alla åldrar pröva på hantverk, lära sig om runor och testa spel och lekar från vikingatiden tillsammans med värdar. Gratis.

Utställningar

Plats: Galleri Himmelriket, Tidö slott

Tid: Lördag–söndag 12.00–16.00 under juli 

Vad: Konstnärerna Annette Segerberg och Cina Autio ställer ut. Under hela juli så är det även en utställning i galleriet med keramik av Catarina Kanesäter, plåt/koppar-skulpturer av Paul Elgström och skulpturala verk i konstglas/raku samt akvarell av Marie Hektor. 

Powered by Labrador CMS