Foto: STEFAN LINDGREN/Arkiv
Foto: STEFAN LINDGREN/Arkiv

Samarbete ska locka ny publik till VSK:s matcher

Med start den 1 december finns det möjlighet att låna säsongskort till VSK Bandys dam- och herrlagsmatcher via biblioteken i staden.

Publicerad Senast uppdaterad

Det kommer finnas två säsongskort till utlån per bibliotek. Du kan låna på Huvudbiblioteket och biblioteken på Bäckby, Råby, Skiljebo, Viksäng, Hammarby och Önsta-Gryta samt på biblioteksbussen, skriver VSK Bandy i ett pressmeddelande.

Alla kan låna och det kostar inget. Det enda du behöver för att låna är ett bibliotekskort. Lånetiden är 14 dagar och säsongskorten gäller på ståplatsläktaren.

Initiativet till samarbetet kommer från VSK Bandy som kontaktade Västerås stadsbibliotek för att locka ny publik till sina hemmamatcher.

– Det känns fantastiskt för oss att kunna förena kultur och idrott på det här sättet. Vi vill möjliggöra för fler att kunna se idrott i absoluta världsklass och vi ser att det här samarbetet är ett steg i den riktningen. Vi träffar många barn och ungdomar på flera områden i Västerås med vår verksamhetsdel Schysst Framtid, det här blir ett sätt att sänka tröskeln för dessa barn och ungdomar att få med sig fler familjemedlemmar på våra hemmamatcher, säger Michael Campese, klubbchef VSK Bandy

Västerås stadsbibliotek har sedan tidigare ett liknande samarbete med Västerås konserthus och man ser positivt på att fler vill samarbeta med biblioteken för att tillgängliggöra evenemang.

– Samarbetet med VSK Bandy innebär att vi ger fler invånare möjligheter att ta del av bandykulturen. När vi tänker både och istället för antingen eller vad gäller idrott och kultur blir det som bäst. Vi är mycket glada över att VSK tog detta initiativ, säger Mariana Hede, enhetschef på Västerås stadsbibliotek

Powered by Labrador CMS