Mattias Lindh och Niklas Bussert på plats på läkaren i nya restaurangen. Foto: Jonas Edberg

"Salladshjältarna" flyttar in på Erikslund

Vid lunchtid i morgon öppnar Salladsmagasinet på Erikslund. Men Västerås Tidning har redan varit på plats. Under onsdagen fick vi en förhandsvisning av lokalerna. Mitt i byggkaoset. – Det blir jobb hela kvällen, säger Mattias Lindh och Niklas Bussert – eller "Salladshjältarna" som dom kallar sig i de populära reklamfilmerna i sociala medier.

Publicerad

I slutet av november kunde Västerås Tidning avslöja att Salladsmagasinet skulle expandera och öppna ytterligare en restaurang i Västerås. De hade då skrivit kontrakt på en lokal på Erikslund i närheten av Ica Maxi.

– Det är många som har sagt att dom önskat att vi skulle finnas där, så nu uppfyller vi deras önskemål, sade de i den tidigare artikeln.

Sedan dess har förberedelserna av lokalen pågått för full – och nu är det dags för öppning. I morgon torsdag klockan 11 slår man upp portarna.

Stora delar av personalstyrkan samarbetar med att få in en stor hylla i köket. Foto: Jonas Edberg

Västerås Tidning besökte lokalen under onsdagen för att kolla läget inför premiären och möttes av ett smärre inflyttningskaos.

– Det är nästan tur att vi inte öppnar tidigare än 11 i morgon, säger Niklas Bussert och skrattar.

Tillsammans med ägarkollegan Mattias Lindh och övriga personalen har man laddat upp för en lång kväll där lokalen ska färdigställas.

Rev ut innertaket

Inredningsstilen i den nya restaurangen kommer att kännas bekant för alla som besökt Salladsmagasinet på Hälla. Två tydliga skillnader finns dock – takhöjden och den stora läktaren mitt i lokalen.

– Det fanns ett innertak i lokalen när vi tog över, men det har vi rivit bort. Istället har vi jobbat med mycket belysning samt att det ska finnas en hel del saker att titta på, säger Mattias Lindh.

Högt i tak – men kakelväggen känns igen från restaurangen på Hälla. Foto: Jonas Edberg

Vad gäller utbudet kommer det att vara det samma som på Hälla. Så här svarade Mattias i en tidigare intervju när han skulle förklara hemligheten bakom deras stora succé:

– De (salladerna) är mer innovativa och vi försöker använda råvaror som inte brukar användas i sallader. Dessutom är dom lagade från grunden av kockar. Allt hos oss är hemlagat, till och med dressingen och brödet, säger Mattias.

På scenen kan gästerna sitta och äta och titta ut genom de stora fönstren. Foto: Jonas Edberg
Nya Salladsmagasinet ligger intill Ica Maxi-parkeringen på Erikslund. Foto: Jonas Edberg
Powered by Labrador CMS