Mattias Lindh och Niklas Bussert startade och driver Salladsmagasinet. I bakgrundet syns ”The Chiefs”, Olle och Petter. Foto: Jonas Edberg

Startade salladsboomen – nu öppnar de på Erikslund

Det är salladsboom i Västerås! Och de som startade trenden i Västerås var Salladsmagasinet på Hälla. Nu tar företaget ett nytt steg och expanderar verksamheten. – Nästa år öppnar vi även på Erikslund, säger ”salladshjältarna” Mattias och Niklas.

  • Publicerad 08:52, 28 nov 2020

För ett par år sedan var det en explosion av hamburgerbarer i Västerås. Nu har trenden bytts ut, och istället har en betydligt nyttigare trend tagit över – nämligen salladsbarer.

De som inledde boomen var Salladsmagasinet på Hälla.

Killarna bakom satsningen är Mattias Lindh och Niklas Bussert.

Mattias är kock och har jobbat med mat mer eller mindre hela yrkeslivet. Niklas står för företagandet och kommer från industrin där han bland annat jobbat med robotar.

Idag har även Mathilde Sundberg tillkommit i ledningen och har hand om HR-frågor och är även projektledare för företagets nya satsning på Erikslund.

Företaget grundades 2017, men öppnade i januari 2018.

– Vi var beredda på att det skulle gå bra, men kanske inte att det skulle gå så här fort.

Genombrottet kom under sommaren, som det året var en supersommar.

– Det var den bästa sommaren i mannaminne, så vi fick ett ordentligt uppsving när värmen kom, säger Mattias.

För Mattias, som är kock, har tanken om att öppna ett nyttigt snabbmatställe funnits länge.

– Så fort man äter snabbt så brukar det vara onyttigt. Vi ville vända på det så att det skulle vara snabbt – och nyttigt, säger han.

Hur tänkte ni när ni valde lokal?

– Jag jobbade som säljare på den tiden och åt mycket ute. Jag var mycket just i dom här områdena och sökte mat, men det fanns inte så mycket att välja på om man ville äta nyttigt, säger Mattias.

– Många tyckte att det var konstigt att vi skulle öppna här, men det är många som jobbar här i området och det finns flera sätt att ta sig hit – och det finns mycket parkeringar, säger Niklas Bussert.

Vad är, om ni får säga det själva, det speciella med just era sallader?

– De är mer innovativa och vi försöker använda råvaror som inte brukar användas i sallader. Dessutom är dom lagade från grunden av kockar. Allt hos oss är hemlagat, till och med dressingen och brödet, säger Mattias.

– Sen tror jag att det handlar om god stämning, att vi tar emot kunderna med ett leende och har kul, säger Niklas.

– Och vår rökmaskin inne i restaurangen, fyller Mattias i och skrattar.

Kundernas stora favorit på menyn är rostbiffsalladen med det lite makabra namnet Roadkill.

– Det är nog Västerås mest sålda sallad, säger Mattias.

Här, i samma hus som Systembolaget på Erikslund öppnar Salladsmagasinet nästa år. Foto: Jonas Edberg

Med humor, men ändå med ett visst allvar i grunden, har Mattias och Niklas tagit fram en vision som ska spegla vad företaget står för.

– Vår vision är att rädda världen från snabbmatszombies, säger Niklas och visar en zombie-tröja som dom tagit fram som reklam.

– Vi vill se till att folk äter sallader och håller sig friska och starka istället för att bli zombies, säger Mattias.

Leken med zombier hänger med även i Salladsmagasinets reklamfilmer i sociala medier.

– Vi släpper en ny film varje november, där ”salladshjältarna” tar upp kampen mot snabbmatszombisarna, berättar Niklas.

Utrymme för roligheter

Under pandemin har Salladsmagasinet klarat sig bra. Men de tuffa tiderna i samhället har ändå fått företaget att ta fram nya lösningar för att erbjuda kunderna en säker service.

– Vi har bland annat infört en parkeringszon dit vi bär ut sallader. Det är bara att kunderna ringer in till oss så levererar vi dom direkt till bilen. Det blir lite som en drive thru, säger Mathilde.

Den största nyheten för Salladsmagasinet är dock etableringen på Erikslund.

– Vi tänker öppna i början av nästa år. Det är många som har sagt att dom önskat att vi skulle finnas där, så nu uppfyller vi deras önskemål, säger Mathilde Sundberg.

Konceptet kommer att kännas igen även om lokalen i sig är annorlunda.

– Bland annat är det sju meter i takhöjd, så det finns lite mer utrymme för roligheter att jobba med. Bland annat planerar vi en stor zombiemålning, berättar hon.

Salladsmagasinet lockar gäster från hela Västerås. Foto: Avig Kazanjian

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

BUSINESS

Han blir ny vd för Handelskammaren Mälardalen

”Det finns många utmaningar för företagen just nu” Handelskammaren Mälardalen har gjort klart med en ny vd. Oskar Axelsson tillträdde sin nya tjänst idag 1 augusti.måndag 1/8 15:55

Han blir ny vd för Handelskammaren i Mälardalen

Oskar Axelsson har rekryterats som ny vd till Handelskammaren Mälardalen. Oskar tillträder sin tjänst 1 augusti 2022.onsdag 27/7 10:46

Ljusare bild bland småföretagen i Västmanlands län

Efter fem års nedgång i konjunkturen bland småföretagen i Västmanlands län har den i år vänt uppåt igen. Såväl antalet anställda som efterfrågan på småföretagens varor och tjänster har ökat. På ett...tisdag 5/7 18:44

Lyckat drag med sportfiskebutik

"Har lärt mig mycket av kunderna" Bröderna Sedat och Semih Basol såg ett behov av en sportfiskebutik i den västra delen av Västerås och huserar sedan lite drygt ett år tillbaka på Erikslund, där de trivs som fisken i vattnet.tisdag 31/5 15:14

jubileumsår

”Att ha en engagerad personal som mår bra gör att företaget mår bra”

Britt Hallberg om sina 20 år på Västerås Tidning Britt Hallberg är en viktig faktor när det kommer till Västerås Tidnings framgångar. Under tjugo år, mellan 1997 och fram till pensionen 2017, arbetade hon på tidningen med rollen som vd från 2001.lördag 28/5 7:44

Stefan Lanehed – Västerås Tidnings första journalist

”Tidningen är en del av mitt hjärta” Här är Västerås Tidnings första journalist. Stefan Lanehed var med och formade det redaktionella innehållet när ett ungt annonsblad tog sina första stapplande steg mot att bli en läsvärd och...måndag 11/4 10:22

LAGFOTON FRÅN KLUBBARNA

Lagfoton från klubbarna

Foto: EXPRESSBILD

SMAKFULLT

Jenny Asplund: Här är dryckerna till solljusets stora högtid

Nu grönskar det i vårt avlånga land och för många är det här den bästa tiden på året.tisdag 21/6 11:46

Vinexperten Jenny Asplund: Den blomstertid nu kommit

Första sommarmånaden är här och med den kommer festligheter såsom avslutningar och allsköns utomhusevenemang omringade av naturens blomsterprakt.tisdag 7/6 11:47

Jenny Asplund: Här är påskens drycker – k(l)uckeliku

Påsken närmar sig med stormsteg, en högtid som har kommit att bli en kulinarisk fest där vi svenskar fullkomligt frossar i god mat och dryck.lördag 9/4 14:22

Här jäser äpplen till hantverkscider

Några kilometer utanför Köping ligger musteriet som tagit en väg in på det jästa spåret. Här tillverkas hantverkscider, en dryck som vid varje tillfälle är unik.söndag 20/3 18:34

QUIZ

Nu är musikfesten igång – testa dina Mello-kunskaper

QUIZ: Vad kan du om Västeråsbidragen i Melodifestivalen? Under åren har ett antal västeråsare varit med och satt färg på Melodifestivalen, inte minst Loreen som gick hela vägen och vann Eurovision Song Contest med sin låt Euphoria. Frågan är hur mycket du...lördag 6/2 20:00

E-TIDNING