Foto: Arkiv/Västerås Tidning

Regnet till trots – arrangören nöjd med Summer meet: "Mycket slit, men det var det värt"

Årets bilträff kantades av ostadigt väder och ny crusingsträcka. Och visst påverkade regnet arrangemanget - på flera sätt.

  • Publicerad 15:59, 8 jul 2019

Arrangören Klas Brink beskriver årets arrangemang som välfungerande – trots regnet.

– Vi fick lägga väldigt mycket extratid på flera olika saker beroende på vädret. Men i det stora hela: mycket slit, men det var det värt, säger han.

Bland annat hade det under torsdagskvällen bildats en fyra centimeter djup sjö vid insläppet för bilarna. Det fick man försöka fylla igen med hjälp av grus, för att sedan lägga på nytt gräs. Samtidigt som det pågick en stor fest för utställarna.

– Det var det absolut största jobbet. Vi hade en fest för 400 personer samtidigt som vi reparerade fältet för att vi skulle kunna fortsätta. Det kan jag säga: det var ingen lek. Det tog hårt på min personal. Men alla var glada och nöjda i slutändan och det funkade skitbra.

Påverkade vädret antalet besökare?

– Det gjorde det alldeles säkert, jag har inte hunnit summera. Torsdagen var jättebra, ända fram till regnet kom. Då kom det inte en bil till. Fredagen var hygglig, inte lika mycket som det brukar vara. Det berodde nog på vädret. Lördagen var riktigt bra.

Inför årets Summer meet har cruisingsträckan inne i centrala Västerås kortats av. Kommunen var tvugna att ta hänsyn till både räddningstjänst och bussar vid omläggningen. Förkortningen gjordes för att skapa ett bättre flöde i trafiken, men verkar ha fått motsatt effekt, i alla fall om man lyssnar till de som cruisar.

– Det har väl inte mottagits positivt, det kan man väl säga. Vi har fått väldigt mycket arga mail om att de inte kommer åka till Västerås något mer. Så det är tråkigt. Sen vill jag inte påstå att det berodde på att man förkortat sträckan, utan det beror mer på att det blir väldigt mycket avspärrningar i stan, och väldigt mycket enkelriktat. Så just den delen behöver vi nog jobba på här i Västerås för att få nöjdare besökare som rör sig i stan.

– Idén att korta sträckan tyckte jag var god, men sen kanske inte resultatet blev så som man önskade, säger Klas Brink.

Nu börjar planeringen för nästa års Summer meet, som kommer att infalla samma helg: 2 - 4 juli 2020.

– Vi har redan bokat fältet så vi kör på. Summer meet kommer tillbaka med lite småförändringar, så vi inte behöver jobba ihjäl oss totalt. Men det är inget som besökarna kommer att märka. Vi kommer tillbaka med ett liknande upplägg och så får vi se om vi hittar på någon nyhet också.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

SOMMAR

Sätra Brunns sommarkonserter sätter Västmanland på musikkartan

I drygt 15 år har Sätra Brunn bjudit in till fest med sina populära sommarpubar och sin musikunderhållning. I sommar är det dags igen – med en bättre uppslutning av artister än någonsin. Stora namn...onsdag 10/7 20:06

BYGGA NYTT

Experten: Så blir din husdröm verklighet

”Tomten styr vilket hus man kan bygga” Vad ska man tänka på när man ska bygga ett nytt hus? Vad är viktigast och varför har husen i ett kvarter ofta samma färg på fasaden? Experten Lars Morell från Fiskarhedenvillan svarar på dessa frågor...onsdag 20/2 13:47

Ute eller inne – här är årets hustrender enligt experten

Stora eller små fönster? Vilken färg ska fasaden ha? Vilken ytterdörr ska man välja? Tobias Holmberg på Intressanta hus guidar oss igenom hustrenderna för 2019.söndag 17/2 8:09

Västeråsfamiljen byggde sitt drömhus

Här delar de med sig av sina nybyggartips Att hitta sitt drömhus kan vara svårt och ta tid. Familjen Berg/Back valde istället att bygga det själva. Genom att utgå från en planlösning de gillade ritade de om huset så det passar familjens...lördag 16/2 8:53

QUIZ

Nu är musikfesten igång – testa dina Mello-kunskaper

QUIZ: Vad kan du om Västeråsbidragen i Melodifestivalen? 2019 års Mellocirkus har varit igång under några veckor och ikväll kliver Västerås egen Anton Hagman upp på scenen. Under åren har ett antal västeråsare varit med och satt färg på tävlingen, inte...lördag 23/2 20:10

E-TIDNING