Initiativtagare. Magnus Abrahamsson vid förra årets graffitivägg.

Populära projektet tillbaka: Graffitiväggen öppnar igen

Nu är det klart. Förra sommarens uppmärksammade projekt 990 kvadrat där graffitimålare fritt fick uttrycka sig kommer tillbaka även i år. Den 8 april öppnas väggen igen.

Publicerad

Under 2022 skapade västeråsaren Magnus Abrahamsson en möjlighet för graffitimålare att under ordnade former få uttrycka sig på en 990 kvadrat stor betongvägg i hamnen. Magnus som jobbar för Mälarhamnar, på vilkas område väggen står, säger att samma möjlighet kommer att komma i år också.

Han berättar att det förra sommaren kom över 600 besökare till de 14 gånger det var öppet in till väggen.

– Det var underbart att se, människor, allt från mäklare till sjuksköterskor och familjer med barn kom ned och målade, både kvinnor och män.

Resultatet av de fjorton tillfällena har även blivit en bok med övervägande bilder på många av de verk som skapades då.

– Det kommer att bli en bok i år också, en på engelska och den här gången kommer jag att fokusera lite mer på människor som målar och människor runt omkring, säger Magnus.

Området nere i hamnen ägs av Mälarhamnar som ser positivt på Magnus satsning.

– Projektet är jättehäftigt det förgyller vår arbetsmiljö i hamnen där det är mycket betong och stora maskiner. Det är roligt att Magnus vill fortsätta med projektet ett år till och att Mälarhamnar får vara med och göra det möjligt, säger Magdalena Fager Lindgren, HR-chef på Mälarhamnar.

Öppnar igen

Redan 2018 började Magnus fundera på att han skulle vilja testa att köra igång ett graffitiprojekt. Och förra året var det dags.

– Förra sommaren var verkligen jättekul. Många av de som kom och målade har blivit goda vänner. Det var bra snurr förra säsongen.

Och den 8 april är det dags igen.

– Klockan tio kör vi igång och håller på till klockan fem. Alla får vara med och hjälpa till att rolla över väggarna för att sen kunna måla. Jag kommer också att sätta upp en stor canvas som alla får måla på vilken jag sen kommer att auktionera ut till förmån för Suicide zero.

Fotnot: Vid dåligt väder kan arrangemanget flyttas fram, för mer information se Instagram: 990kvm

Powered by Labrador CMS